Vi har snakket med Victoria fra Oslo VVS senter om hva som er viktig å vurdere når man skal velge baderomsinnredning. Les mer for 7 gode tips.
Det å handle baderomsmøbler er ikke det samme som å handle ny sofa, eller et par med nye sko. Når du først har bestemt deg for å dra til en baderomsbutikk for å se på innredning er du et steg nærmere å gjøre en investering. Baderomsinnredningen er mest sannsynlig en del av et større bilde – en oppussing, eller mest sannsynlig en totalrenovering. En slik forandring krever god planlegging, og det er lurt å gå noen runder med seg selv før man går rett i kjøpsmodus. Hva man bør tenke på når man går disse rundene med seg selv har vi i Lomundal fått svar på fra en med god erfaring på dette området.
Vi tok turen til Alnabru for å møte Victoria på Oslo VVS-Senter for å få råd rundt det å velge baderomsinnredning. Hun har jobbet i butikken i 11 år og har 14 års erfaring fra bransjen. Flere av våre kunder skryter henne opp i skyene både når det kommer til service, veiledning og oppfølging, så vi var sikre på at dette var riktig person å ta en prat med.
2.Vær ute i god tid! Skal du pusse opp badet og bestemt deg for entreprenør bør neste steg være å finne innredning. Noen av produktene har opp til flere ukers leveringstid, så for å være sikker på å få produktet du ønsker levert til riktig tid er det lurt å bestille i god tid før monteringsdato.
3.Vær bevisst på hva du er ute etter, og hva du faktisk liker. Dette sparer deg for mye tid. Se på inspirasjon i blader, på internett, på sosiale medier og på pinterest og lag deg gjerne en oppfatning av hva din stil er. Bruk de ansatte for det de er verdt, det er derfor de er der – for å hjelpe. I tillegg sitter de ansatte med mye kunnskap og har mest sannsynlig vært borti det meste.
4. Bruk en entreprenør som tilbyr prosjektleder. Lomundal har egne prosjektledere som vi har god dialog med. De tar seg av oppfølging av bestillingen, og sørger for at varene blir levert til riktig adresse til riktig tid, samt innbæring og montering. Dette sparer deg for mye tid og hodebry, da det eneste du trenger å gjøre er å peke ut hva du vil ha. Prosjektlederne har også god erfaring med produktene da de har pusset opp flerre hundre bad, og kan også komme med gode råd. I tillegg tegner prosjektlederne opp badet ditt i et eget tegneprogram så du får en god følelse av hvordan det faktisk kommer til å se ut.
5. Forstå hva behovet ditt faktisk er, og forstå hva du faktisk kjøper. Hvor mange er man i familien? Hvor mye plass trenger man? Er det lurt med rom-deling i skuffene? Trenger man et ekstra høyskap eller trenger man ikke det høyskapet i det hele tatt? Hva har man i dag? Trenger man mer plass i skuffer og skap eller mer romfølelse? Dette er faktorer man bør ta hensyn til.
6. Ta med elementer som fargeprøver og prøver på fliser til baderomsbutikken. Da ser man med en gang om fargene passer sammen eller ikke. Det finnes utrolig mange farger, materiale, metaller og glansgrader, så her er det bare fantasien som setter begrensninger. At høyglans er lettere å rengjøre enn matt vet de fleste, men så er det nå matt som er mest trendy, så hva man velger å gå for her, eller om man vektlegger det praktiske fremfor det visuelle får bli opp til en selv.
7. Dette er kanskje det viktigste punktet – spør om hjelp! Tenk gjerne over på forhånd hva du faktisk lurer på, og bruk god tid på å se på de forskjellige forslagene og løsningene salgsrepresentanten kommer frem med. Og finner man ikke akkurat det man er ute etter kan det løses med å rett og slett bestille tilpassede produkter.
Jo bedre forarbeid med mål og jo mer bevisst man er på hva man ønsker – jo bedre blir resultatet og jo mer fornøyd blir man også!
Når man snakker med en som har solgt innredning til mange kunders drømmebad i over 14 år, er det ikke rart at spørsmålet raskt blir hvordan hennes eget drømmebad ser ut. Og på dette svarer hun:
«Godt spøsmål! Man tenker jo mye på det, men man blir litt blind på ting når man går i det hver dag. Jeg hadde valgt konkret det jeg hadde hatt behov for, og ikke mer enn det. Minimalistisk er min stil. Avhengig av rommet, hadde jeg hatt plass så hadde jeg selvsagt hatt badekar. Det er et must her i Norge på vinteren. Dusj i glass, sort og messing, og selvsagt integrerte armaturer og her er Gessi favoritten. Jeg måtte hatt takdusj, for det å føle at man dusjer i vannfall er en helt fantastisk hverdagsluksus alle som kan burde unne seg. Utenom det ville jeg hatt minst mulig lister, alle hjørner skråskjært, intergrerte hyllenisjer, og selvsagt designsluk med integrert gulvflis. Jeg er glad i jordtoner, så det er den ragepaletten jeg hadde valgt, og så hadde jeg nok kombinert flis med malte flater og kanskje til og med noe sprek tapet. Belysningen hadde jeg fått hjelp med, jeg vil ha naturlig lys. Jeg hører nå at dette kanskje ikke er det billigste badet jeg la frem nå, men dette hadde vørt drømmen».
Tusen takk til Victoria på Oslo VVS-senter for gode råd. Nå håper vi du som leser vet litt bedre hva du skal tenke på før du kjøper baderomsmøbler. Hvis ikke er både Victoria og prosjektlederne i Lomundal klare for å hjelpe deg.