Nytt bad

Pusse opp et lite bad? Få inspirasjon til hva du bør tenke på!

Mange av oss har begrenset plass på badet når vi skal pusse opp. Men med god planlegging og smarte løsninger får du et funksjonelt og lekkert bad, også med liten plass. Les mer for å få inspirasjon for små bad.

Pusse opp et lite bad? Få inspirasjon til hva du bør tenke på!
Cecilie Dahm Rise

19. April 2024

  • icon
  • icon
  • icon
  • icon

Gjør en behovsanalyse

Når du skal pusse opp badet er det viktig å planlegge det godt, og spesielt på et lite bad. Dette er et rom som er kostbart å pusse opp, og valgene du tar er vanskeligere å gjøre noe med enn for eksempel å male om en stue igjen. Før du går i gang med alle valg som skal tas, er det lurt å gjøre en behovsanalyse der man planlegger godt hvordan du og eventuelt familie skal bruke badet. En god prosess vil sørge for gode løsninger som er tilpasset dine personlige behov. Lag deg gjerne en liste over ting du syns er viktig! Dersom dette er et bad som trenger så mye oppbevaringsplass som mulig, til tross for liten plass, så må man tenke på smarte løsninger for dette.

Sitter du veldig fast her, vil vi absolutt anbefale å bruke en interiørarkitekt eller rådføre deg med en av våre selgere på befaring. Både våre selgere og prosjektledere har mye erfaring med smarte løsninger for bad, men dersom du trenger enda litt mer hjelp vil en interiørarkitekt kunne hjelpe deg med alt fra planløsningen, til å kunne tegne skreddersydde løsninger for deg som virkelig vil kunne maksimere plassen.

Når badet er lite vil det være lurt å ha oppbevaring med dører som skjuler det du ikke ønsker å ha fremme. Da vil badet oppleves rent og ryddig. Sjekk muligheten for å bygge skapet inn i veggen, slik at det ikke stikker ut. Sånne type løsninger smarte når rommet er lite eller smalt.

Baderom med halvt fliser og halvt malte flater, utført av Lomundal.

Valg av farger og formater på et lite bad

Trenger du inspirasjon til hvordan du skal pusse opp og innrede et lite bad? Fargene spiller også inn på hvordan et rom føles. Lettere fargetoner vil gi et luftigere og lysere uttrykk enn valg av mørke farger. Man kan fint bruke mørke farger på et lite bad, det kan bli sofistikert og fint. Du burde likevel da vurdere å velge fliser i ton-i-ton, og holde deg til en fargetone. Belysning vil også bli viktig da. Dersom du velger vegg og tak i samme tone, så vil du kunne viske bort skillet mellom tak og vegg. Rommet vil kunne oppleves større og helhetlig.

Man kan også få badet til å fremstå mer romslig med god belysning. Det er fint å veksle mellom funksjonsbelysning og stemningsbelysning på et lite bad. Husk å pass på at belysningen som er nær våtsonene er godkjent for baderom.

Bruker du store speil på et lite baderom skaper du en god og luftig romfølelse, gitt at rommet er ryddig. Refleksjonen på speilet får rommet til å se større ut. Speilskap er en fin oppbevaringsløsning med flere funksjoner.

Når det kommer til flis på små bad, kan det være lurt å velge større format på flis. Dersom man har små fliser med en fug i en fargetone vil det gjøre mye ut av seg og muligens skape støy på et lite bad. Ønsker du likevel en mindre flis kan det være lurt å kombinere disse med en fug som går i samme fargetone som flisen. Flis som har en blank overflate vil gi en refleksjon i overflaten som kan være med på å skape en større romfølelse. Flisene reflekterer lyset ut i rommet og man har mange muligheter for å eksprimentere med forskjellige farger uten å bekymre seg for at badet vil virke mindre.

Vil du vite mer om valg av flis? Les denne artikkelen! 

 

Lyst og moderne bad med avlang kitkat flis på vegg, innebygde armaturer i stål fra Qtoo. Badet er pusset opp av Lomundal.

Flere funksjoner på badet

I flere leiligheter er det vanlig å ha vaskemaskinen på badet, og gjøre badet til et kombinert vaskerom og bad. Da bør man tenke over hvordan man skal håndtere skittentøy og hvor man plasserer vaskemaskinen. Det finnes mange smarte måter å enten dele opp rommet på, eller bygge inn vaskemaskinen i et plassbygd skap. Om man legger en pen benkeplate over skapet for vaskemaskinen som strekker seg bort over servantskapet, så får man en ren og god flate. Rene linjer som dette skaper mer ro og harmoni i rommet.

Valg av møbler på små bad

Tenk løsning på veggene fremfor på gulvet når du skal innrede. Når man frigjør gulvplass virker rommet større, og det blir lettere å komme etil når du skal rengjøre. Trenger rommet mye oppbevaring så bør man bygge i høyden. Det finnes heldigvis mange ulike baderomsinnredninger med forskjellige dimensjoner, og her kan det være fint å bruke smale skap som ikke bygger så mye ut i rommet. Det finnes også mange ulike små vegghengte servanter som oppleves som luftige og lette.

Drømmer du om badekar på badet ditt, men er usikker på om det er plass til det eller ikke? Det finnes mange ulike størrelser og varianter nå, hvor du får fine kombinasjoner av dusj og badekar i kortere versjoner. Det finnes også sittebadekar. Interiørarkitekter er dyktige på å finne gode løsninger for å få plass til det du ønsker deg. Utnytt gjerne et hjørne til en dusj med dusjdødrer som er fastmontert i vegg, og som kan foldes helt igjen når dusjen ikke er i bruk.

Det som setter prikken over i’en på et mindre rom er at detaljene henger sammen i et helhetlig konsept. Velg gjerne detaljer i samme materiale og farge, som passer godt med resten av materialene. Armaturene i dusj og vask bør være samme farge, og gjerne de andre detaljene også som knotter, dorullholder og så videre.

Vurderer du å pusse opp?

Ta kontakt med oss og bestill gratis befaring i dag.

Book gratis befaring
?>

Lignende artikler