Bli inspirert

Dette er oppussingstrendene nå

Omstendighetene rundt oss fortsetter å påvirke våre ønsker og behov, som er med på å skape trender. Vi har pratet med noen eksperter om hva som spås av oppussingstrender for det kommende året.

Dette er oppussingstrendene nå
Ingrid Jakhelln

8. February 2022

  • icon
  • icon
  • icon
  • icon

Etter noen år med pandemi har vanene våre litt etter litt endret seg, og det som var den «normale» måten å leve på før pandemien føles nå fjernere. Etter hvert som samfunnet åpner må vi igjen tilpasse oss for et liv post-pandemi, selv om dette fortsatt kan være et stykke unna. Noen endringer har nok kommet for å bli, som hjemmekontoret, og dette skaper nye behov og ønsker for hvordan vi lever. Trendene viser tydelig preg av av både ønsket om å fjerne støy, finne ny inspirasjon og håp, samt å fortsette fokuset på bærekraft. Vi har snakket med Saba Lordejani fra Intro Ark og Daniele Bonvicini fra Bella Bad og Design om hva de tror om trendene fremover.

Dette mener interiørarkitekten om oppussingstrendene

Saba Lordejani er daglig leder og interiørarkitekt hos Intro Ark, og mener at det først og fremst er et år med farger vi har i vente. Fargene sniker seg gradvis mer og mer inn i nordiske hjem, og etter hvert som vi blir mer komfortable starter vi å leke oss både med sterkere farger og mønstre for å kunne skape vår egen stil og personlige hjem.

Den nordiske stilen har fått flere ben å stå på, og vi vil se flere kombinasjoner av farger, materialer, mønster og tapeter. Farger er å finne mer av i stort sett alle hjem, og det å kunne kombinere farger og materialer vil være mye mer i fokus i 2022.

 

Les også: Dette blir fargene for 2022!

Naturmaterialer som tre har meldt sin ankomst mer og mer de siste årene, og vil i løpet av året finne sterkere feste. Saba tror også her at flere blir mer komfortable med å kombinere ulike typer treverk, som er spennende. Terrazzo har hatt en stor rolle i trendbildet i 2021, men også der vil vi våge mer i både størrelser og farger. Terrazzoen slik vi kjenner den fra 60- og 70-tallet vil nå ha et hav av nye kombinasjoner og muligheter. I tillegg til dette har også utvalget av keramiske fliser vokst, og her kommer flere varianter som er nærmest identiske med de ulike steinartene. Ønsker du altså ikke å måtte tenke på vedlikeholdet av naturmaterialer, finnes det også mange gode alternativer av keramisk flis.

Les også: Dette bør du tenke på om du skal velge naturstein til badet!

Videre forteller Saba at materialer som trespiler har blitt svært populært, og vil nok også fortsette å være det i året som kommer, men kanskje da i nye varianter. Ønsket om å finnes andre overflater eller spennende løsninger for å erstatte trespiler vil gjøre at vi får mer å velge mellom, og her er det bare fantasien som setter grenser.

I tillegg til dette forventer vi å se mer av geometriske mønster og tapeter, og her vil det også være mer aktuelt å bruke fliser med asymetriske former for å skape geometriske mønster eller legge en tapet i taket eller i skap for å lage et lekent og kreativt uttrykk. Sjekk gjerne Pinterest for inspirasjon på slike løsninger!

 

Oppbevaring og effektivisering av areal står i fokus

Pandemien har skapt endringer i hvordan vi ønsker å bruke boligene våre, og behovet for fleksibilitet er økende. Man ønsker kanskje å kunne kombinere et gjesterom og kontor på en effektiv og estetisk pen måte, og har høyere fokus på inndeling av soner ellers i hjemmet. Løsninger hvor arealene er effektivisert og hver kvadratmeter kommer til nytte, blir både ønskelig i mindre og større boliger fordi det også gir bedre flyt og trivsel i hverdagen.

Saba påpeker at det ofte er lite oppbevaringsmuligheter i de fleste hjem, og vi ser derfor også økt fokus på planløsninger som henger sammen med en god møbleringsplan slik at vi får utnyttet arealene effektivt og kan ta nytte av gode oppbevaringsløsninger.

Tekniske aspekter ved boligen og bærekraft

Det kommer frem i møte med kundene at flere har fått opp øynene for belysning og akustikk, og ønsker og legge gode belysningsplaner for hjemmet sitt. De tekniske aspektene som har vært lite satt pris på tidligere, men som har en stor effekt på sluttresultatet for å øke trivsel, har fått mer oppmerksomhet den siste tiden. Dette kan nok komme av at mange har brukt mer tid hjemme, og dermed har lagt mer merke til det.

Man finner kanskje ut at det er for mye støy mellom rommene når flere er hjemme samtidig og noen ønsker arbeidsro mens andre trenger underholdning. Akustikkdempingen vil være med på å redusere støy og vi får bedre opplevelse av rommet vi er i. Riktig og god belysning gir en positiv opplevelse av både fargene og materialene vi omgir oss med, og det finnes flere alternativer innen belysning som gir illusjon av naturlig lys.

 

Spesialdesign av møbler får bare mer og mer etterspørsel, både fordi vi ønsker å utnytte arealene våre bedre, men også fordi vi ønsker oss noe personlig og skreddersydd som varer lenge. Saba påpeker at det generelt er større bevissthet rundt hvordan vi har et ansvar for miljøet og hvilken måte vi kan ta del i det. Et av svarene her ligger i ombruk, og det ser vi bli mer vanlig og lagt til rette for. Slip gulvet i stedet for å legge nytt, bruk om noe av kjøkkeninnredningen og ta vare på detaljene som har fulgt boligen din i lang tid.

Les også: Alt du trenger å vite om miljøvennlig oppussing! 

Dette er flisetrendene for 2022

For å få vite mer om hva som spås for året når det gjelder flis, gikk praten videre med Daniele Bonvicini som har jobbet hos Bella Bad og Design siden 2006. Han forteller at Gres Procellanto er den beste av alle flisematerialene, og den som man kan anvende flest steder. Produktet vokser både i antall størrelser og varianter. Hva gjelder størrelser på fliser, så fortsetter mange å gå for de større variantene mellom 60 x 60 til 90 x 90, men han ser også at noen begynner å plukke opp de små formatene igjen som også er gøy.

Les også: Hvordan velge riktige fliser til badet ditt! 

Nå skal vi ha fargede fliser på badet

Vi prater videre om farger, og Daniele forteller at han tror at fargene er på vei inn for fult nå. Flere leverandører kommer med flere fargerike kolleksjoner, og dette preger også mye av det vi ser i magasinene. I tillegg til flis har det også skjedd en fargerevolusjon på sanitær, med både toaletter, vasker og armaturer i spennende farger. Bella kommer nå til å begynne å jobbe med en produsent av sanitær som leverer alle produktene sine i 28 forskjellige farger, så da kan man slippe kreativiteten løs.

Les også: Disse oppgraderingene tar badet ditt til neste nivå!

Tekniske nyvinninger gjør at vi får flere spennende produkter fremover. Daniele forteller om fliser som er nesten 3D-printet, og som gir både struktur og utseende som ekte stein. Alle nyanser i fargen stemmer overens med strukturen i overflaten, og mønsteret man ser på toppen er gjennomgående igjennom hele flisen.

Vurderer du å pusse opp?

Ta kontakt med oss og bestill gratis befaring i dag.

Book gratis befaring
?>

Lignende artikler