Bli inspirert

Hev uttrykket av rommet – Inspirasjon og tips for å male taket

Når det kommer til interiørdesign og maling av rom, har fokuset lenge vært på vegger og listverk. Taket er har stort sett få være hvitt. De siste to årene har trenden snudd, og flere ønsker nå å sette fokus på malte tak i mange ulike farger. Les mer for å få gode tips og inspirasjon til hvordan du kan male taket.

Hev uttrykket av rommet – Inspirasjon og tips for å male taket
Ingrid Jakhelln

7. November 2023

  • icon
  • icon
  • icon
  • icon

Derfor bør du vurdere å male taket

Å male taket kan være en kreativ og transformerende måte å heve inntrykket av rommet, enten det er en gang, et soverom, badet, kjøkkenet eller stuen. Enten du ønsker å skape en sterk kontrast eller et mer subtilt og sammenhengende uttrykk, vil det å male taket i en annen farge enn hvit kunne være et gøy valg som vil legge til mer karakter til hjemmet.

1. Lag en illusjon om rom

Dersom du har et rom hvor det er lavt under taket, vil det å male taket i en lysere fagre skape mer luft og følelsen av romslighet. Lyse farger som en myk blå, lys gul, grønn eller beige vil kunne åpne opp rommet og skape mer høyde.

2. Legg til drama og eleganse

På den andre siden, dersom du har godt med takhøyde og ønsker å legge til noe mer dristig, vil en kontrastfarge skape et spennende rom. Mørke, rike fargetoner som mørkeblå, rød eller brunt skape en dempet og intim atmosfære, perfekt for soverom eller en spisestue.

3. Få frem stukkatur og rosetter

Bor du i en klassisk leilighet eller enebolig med stukkatur eller rosett i taket vil dette kunne få komme frem enda tydeligere ved å male de sammen med taket i en farge. Behold veggene nøytrale for å flytte blikket opp.

4. Skap et helhetlig rom

Å sette sammen en fargeplan som tar stilling til både vegger, vinduslister, gulvlister og tak i fargetoner som komplementerer hverandre vil knytte rommet sammen og skape et helhetlig uttrykk. Ved å da også velge ulik glansgrad på vinduslister og gulvlister, lar du blikket få enda mer å nyte.

Slik velger du riktig hvitfarge å ha sammen med fargene i hjemmet

Har du funnet en fin farge til tak eller vegg, men er usikker på hvilken hvitfarge du skal ha på for eksempel gulvlistene og dører? Selv om hvitt er og oppleves som en nøytral farge som kan kombineres med alle farger, så er det noen hensyn som bør tas. Les mer i denne artikkelen!

Slik velger du riktig hvitfarge

Få et flott resultat uten skjolder ved å bruke fagfolk

Man kan fint få til å male taket selv, men det å male et slett tak, er ikke det enkleste forteller de på ifi.no. Spesielt i rom med store vinduer hvor mye lys slippes inn, vil overlappinger, glansskjolder og mønster fra rullen fort bli synlig dersom du ikke er erfaren med dette. Med hjelp fra håndverker vil du kunne få et perfekt resultat!

Visste du at du ikke kan vaske taket?

Taket skal faktisk bare vaskes før det blir malt, men skitner du det til i etterkant, må du faktisk male om. Å vaske taket vil skape skjolder og flekkmaling vil også syns. Ha dette i bakhodet når du for eksempel skal bære ut juletreet!

Ønsker du mer fargeinspirasjon? Sjekk ut tavlen vår på Pinterest!

Vurderer du å pusse opp?

Ta kontakt med oss og bestill gratis befaring i dag.

Book gratis befaring
?>

Lignende artikler