Bli inspirert Tips og råd

Disse oppgraderingene tar badet ditt til neste nivå

Skal du pusse opp og ønsker det lille ekstra på badet ditt som tar det et hakk høyere? Det er mange smarte og diskré løsninger som gir den lille ekstra komforten eller opplevelsen du kanskje ønsker deg. Vi har plukket ut noen av dem her!

Disse oppgraderingene tar badet ditt til neste nivå
Ingrid Jakhelln

14. October 2021

  • icon
  • icon
  • icon
  • icon

Spyletoalettet tar plass på markedet og er her for å bli

Dusjtoallett eller spyletoalettet har eksistert lenge, og er kanskje mest kjent fra Japan hvor hele 75% av alle installerte toaletter er dusjtoalett. Med tiden har de også inntatt det norske markedet, selv om det nok har vært med noe skepsis.

Denne typen toaletter er kjent for å være mer hygieniske og rengjør deg med kroppstemperert vann etter hvert besøk.

I tillegg til muligheten for å tilpasse dusjen slik det passer deg, kommer også disse toalettene med flere funksjoner som tar toalettbesøket til et annet nivå; varme i toalettsetet, luktavsug som fjerner ubehagelig lukt, tørkefunksjon og en behagelig LED-belysning for de som må besøke toalettet om natten. Det sies at når man først har prøvd er det ingen vei tilbake, og vi tror på det.

Skjulte belysningsløsninger setter lyset i fokus fremfor lampen

Å lage en behagelig belysning på badet er med på å sette stemningen for rommet, og dersom du ikke ønsker en baderomslampe med blikkfang kan en løsning med innfelte lamper være noe for deg. Disse sørger for en god lysatmosfære hvor selve lyset og det som det lyser på står i fokus, fremfor lampeformen. Her er det mange kreative måter man kan skape ulike effekter på. Blant annet er det flere som velger å legge en skjult LED-list i en plassbygd hyllenisje, over skap eller i et skille mellom ulike fliser. Det finnes mange måter å gjøre det på!

Syns du det er vanskelig å velge interiør og materialer til badet? Les interiørarkitektens tips til materialvalg på badet her!

 

Høyttaler montert i tak på badet gir mulighet for å skape stemning

Er du musikkglad og liker å kunne ta deg en dusj til favorittlåten din? Flere leverandører lar deg koble sammen høyttalerne dine i boligen din slik at du kan nyte musikken mens du flytter deg fra rom til rom. Både med tanke på estetikk og funksjonalitet er høyttalere som er bygget inn i taket en diskré løsning som ikke lar objektet komme i veien for noe annet. Til badet er en høytaler montert i taket en super løsning fordi den ikke tar plass og egner seg godt til å lage bakgrunnsmusikk. En fin touch både til en spa-kveld og når man har gjester på besøk.

Tile insert designsluk i dusjen gir den mest diskré løsningen for sluk

Designsluk, eller rennesluk, som kan legges helt inntil veggen i dusjsonen slik at du slipper å stå på sluket er med på å skape et estetisk pent og diskré uttrykk i dusjrommet.

Det er ingen tvil om at det ser penere ut, og denne løsningen gjør det mulig å legge fliser i stort format også i dusjen. Ønsker du ta det enda et hakk bør du gå for varianten som heter Tile insert, hvor man skjærer ut en bit av flisen slik at den passer slukets størrelse og kan legges oppå. Slik vil sluket nesten ikke være synlig, noe som ser svært gjennomført ut sammenlignet med det tradisjonelle sluket.

Legg varmekabler i veggen for varme og tørre håndklær til en hver tid

Lyst til å skape skikkelig hotellfølelse på badet ditt? Det gjør du ved å alltid ha varme og tørre håndklær hengende.

Det finnes mange fine knagger og håndkleholdere nå med varme i, men en annen mulighet er også å legge varmekabler opp halve veggen hvor du henger håndklærne dine. En diskré og luksuriøs detalj som gir varm glede!

Innebygde armaturer gir et gjennomført uttrykk

Verden av armaturer til både badekar, dusj og servant har vokst enormt, og det finnes et stort utvalg i både materiale, metaller, former og farger. Å velge innebygde armaturer, som betyr at armaturet er skjult bak veggen, er med på å skape et gjennomført uttrykk på badet som minner om spa og hotell.

Leverandører som tilbyr innebygde armaturer har blitt flere med tiden, og det finnes nå også til ulike prisklasser som fra Tapwell, Dornbracht, Vola og Gessi.

Plassbygde møbler og skreddersydde glassløsninger til badet

Sliter du med å finne baderomsinnredning som passer akkurat til badet ditt? Vi ser en økende etterspørsel og ønske om å lage skreddersydde løsninger, og det er ingen tvil om at å gå for et plassbygd møbel gir det lille ekstra til badet. I Oslo og omegn finnes det mange ulike møbelsnekkere som kan lage skreddersydde møbler i akkurat den form, materiale og farge du ønsker, samt flere firmaer som lager egne fronter til løsninger fra IKEA og andre. Prisforskjellen på baderomsmøbler enten fra butikk eller en møbelsnekker er ofte ikke så stor som man tror.

I tillegg til plassbygde møbler er det mange som velger å få skreddersydde løsninger for speil levert av glassmester. På samme måte som med møblene er dette også med på å gi et gjennomført uttrykk, og her finnes det og mange muligheter for å lage kreative løsninger som blir helt spesielt for akkurat ditt bad.

Bad med store lyse fliser fra Bergersen Flis, møblement i lys eik og benkeplate i kompositt. Badet til Camilla Pihl er pusset opp av Lomundal.

Camilla Pihl valgte å gå for et plassbygd møbel og spesiallaget speil av glassmester da hun pusset opp badet. Les mer om det her! 

Vurderer du å pusse opp?

Ta kontakt med oss og bestill gratis befaring i dag.

Book gratis befaring
?>

Lignende artikler