Aktuelt

Dette blir fargene for 2022

Hvilke farger vi ønsker å omgi oss med gjenspeiler hvilke behov vi har og hva som skjer rundt oss i våre liv og i samfunnet. Fargene for 2022 handler om å være sammen, skape ny optimisme og lekenhet, men også ro i hjemmet vårt. Se hvilke farger som gjelder for året som kommer her!

Dette blir fargene for 2022
Ingrid Jakhelln

7. January 2022

  • icon
  • icon
  • icon
  • icon

Farger er et bredt og spennende tema, og vi har tatt en titt på hvilke farger maleprodusentene Jotun, Nordsjö og Pure & Original har utviklet og hentet frem for året som kommer. Fellesnevneren handler om samvær, optimisme, lekenhet og kreativitet, samt ro og balanse. Etter et år som mange trodde skulle by på slutten av pandemien og hjemmekontor, har vi behov for å finne ny optimisme og håp som vi kan ta med inn i hjemmene våre. Dette kan man gjøre gjennom bruk av farger.

Jotun Together Shade

Disse fargetonene gjelder for året som kommer

Optimisme og lekenhet – Ved å bruke pasteller sammen med sterkere toner kan vi skape ny kreativitet, energi og optimisme i hjemmet vårt. Kombiner også pasteller med andre dypere nyanser for å skape et friskt og spennende uttrykk.

Ta med naturen inn – Denne trenden kommer både fra at vi har brukt mer tid i hjemmet enn tidligere, og har behov for å trekke naturlige elementer og fargetoner med inn i hjemmet for å skape ro, men også hente ny energi. I tillegg trekker vi også paralleller til klimadiskusjonen og ønsket om å skape et mer bærekraftig hjem. Her ser man også økt bruk av vintage møbler, samt naturlige materialer som treverk og sten.

Lyse toner – Rolige lyse toner vil fortsatt være populært og synlig i trendbildet. Brukes av disse lyse tonene handler om å skape en rolig atmosfære i hjemmet i en verden med mye usikkerhet og støy. Det skal oppleves beroligende og trygt.

Jotuns farger for 2022 – Together

Together heter det nye fargekartet fra Jotun Lady for året som kommer. I dette fargekartet er det laget tre ulike fargepaletter: Embrace, Playful og Cherish, som skal skape rom og atmosfærer hvor det er fint å samles.

Ved å introdusere nye farger får hjemmet en herlig, fornyet atmosfære. En farge løftes alltid av en annen farge. Dette utforsker vi i vårt nye fargekart, Together, forteller Lisbeth Larsen, global fargesjef i Jotun.

 

Jotun Together Playful 2

Vil du bli bedre til å bruke farger? Da bør du ta en titt på denne artikkelen

Nordsjö lanserer fargen Bright Skies

Hos svenske Nordsjö har det blitt gjort en grundig analyse basert på innsikt om hva som påvirker måten vi lever på. Funnene ble så brukt til å velge en farge som skal kunne føles riktig i hjemmet vårt i årene fremover. Nordsjö peker på hvordan livene våre har vært snudd på hodet, men også at vi brukt mer tid til å tenke på hva som er viktig for oss.

Nordsjo årets farge 2022 Bright Skies

Valget falt på den nye fargen Bright Skies, som er en luftig og lys blåfarge, som føles både optimistisk, levende og bra for sjelen. Til denne fargen har de også laget fire brukervennlige fargepaletter, slik at du kan kombinere de på ulike måter.

Syns du NCS-koder er vanskelig? Her får du en innføring i hvordan fargekodene fungerer!

Pure & Original lanserer samarbeid med norske KOI Fargestudio

Nederlandske Pure & Original er kjent for sine nydelige farger med naturpigmenter som gir en klarere farge som smelter med veggen. Maleprodusenten har nå lansert sitt samarbeid med norske KOI Fargestudio hvor de sammen har utviklet en fargekolleksjon, delt inn i fire mindre kapselkolleksjoner.

Den første delen av samarbeidet heter New Dawn, og preges av farger som skal gi følelse av optimisme, målrettet fargebruk, personlige valg og eksperimentering. Her er det både flere basefarge og dypere nyanser som skal være lett å kombinere på mange ulike måter.

Vurderer du å pusse opp?

Ta kontakt med oss og bestill gratis befaring i dag.

Book gratis befaring
?>

Lignende artikler