Oppussing av klassisk leilighet på Rosenhoff

Da Nina og familien skulle pusse opp leiligheten hun selv har vokst opp i, var det viktig for dem å både sørge for god flyt mellom rom, men også vektlegge de klassiske elementene som referer til byggets alder. I samarbeid med interiørarkitekt Lene W. Knudsen fikk Lomundal oppdraget med å løse denne oppgaven.

Interiørarkitekt: Lene W. Knudsen
Foto: Veronika Moen

Nøkkelinfo

  • Sted: Rosenhoff, Oslo
  • Periode: 2023
Totalrenovering
Oppussing av klassisk leilighet på Rosenhoff - Bilde

Ville trekke frem klassiske elementer fra byggets alder

Nina og familien hadde bestemt seg for å totalrenovere hele leiligheten som hun har vokst opp i. De ønsket å pusse opp alle rom, få en ny og bedre flyt og sammenhengende valg rundt farger, materialvalg og stil. Leiligheten ligger på Rosenhoff i en gammel bygård, og sammen med interiørarkitekten ble de enige om å modernisere, men spille på de klassiske elementene som referer til byggets alder.

– Vi tok kontakt med Lene W. Knudsen, en interiørarkitekt fra Sandefjord som vi har jobbet med tidligere. Hun anbefalte oss Lomundal til å utføre jobben, og på basis av hennes anbefaling og referansesakene på nettsiden ble valget tatt.

Lyst og moderne kjøkken med fiskebensparkett og beige kjøkkeninnredning. Utført av Lomundal.

Åpnet opp mellom kjøkken og stue

Nina ønsket å få åpnet opp leiligheten mer, slik at man naturlig kan bevege seg bedre mellom rommene. Valget falt derfor på å åpne opp mellom kjøkken og stue og sette inn en dobbel skyvedør. De vil vanligvis holdes åpne, men man har også muligheten for å lukke igjen dersom det skulle være nødvendig. Kjøkkenet ble lyst og moderne med beige flater, et tidløst valg som vil holde lenge.

Tips: Skal du male hvitt i et rom? Slik velger du riktig hvitfarge!

Moderne funksjonalitet og tidløs estetikk

Gangen er blitt et smykke i leiligheten, og er rommet som binder alle de andre sammen. Her ble det valgt å legge en ny brystning som dekker halve veggen. Rommet har mange kanter, så det krevde godt håndverk for å få dette til å bli pent. Resten av veggen har en nydelig lys tapet som spiller godt sammen med flisene på gulvet.

– Den gjennomgående lyse fargepaletten gir den røde tråden, og i kombinasjon med mer moderne funksjonalitet og tidløs estetikk, gir det en inviterende atmosfære som respekterer byggets karakter og gir et resultat som vil vare mange år fremover i tid, forteller interiørarkitekt Lene.

Badet har blitt et lyst og behagelig rom, hvor baderomsinnredningen i mørkt treverk skaper dybde i rommet. Lys slippes inn gjennom et vindu innenfor dusjen som nå har blitt flislagt. Her har man utnyttet kvadratmeterne!

Detaljbilde fra flislagt vinduskarm i dusj. Utført av Lomundal.

Lærer mye av å pusse opp

Nina forteller at hun har lært mye av å pusse opp en hel leilighet.

– Prosjektet ble stort, og kanskje mer enn vi hadde sett for oss i start. Det er forhold vi i ettertid skulle drøftet mer ved oppstart, men slik er ikke uvanlig, og det ligger læringspotensialer i slike prosesser. Noen utfordringer kunne kanskje vært oppdaget tidligere, men når det er sagt, syns vi at prosjektleder Håkon var utrolig og ved alle humper ordnet han opp.

Lomundal brukte flere håndverkere som Nina opplevde som svært dyktige, og spesielt i gangen hvor det var mange detaljer.

– Resultatet har blitt veldig bra, leiligheten er ikke til å kjenne igjen. Lomundal har gjort en veldig god jobb.

Vurderer du å pusse opp?

Ta kontakt med oss og bestill gratis befaring i dag.

Book gratis befaring

Lignende prosjekter