Klassisk Oslo-leilighet på Bislett

Thea bor med sønnen sin i en nydelig Oslo-leilighet på Bislett i klassisk stil. Badet i leiligheten hadde blitt gammelt og lite funksjonelt, med et eget toalettrom separat fra resten. Oppussingen ble starten på en totalrenovering av leiligheten, og i første omgang hjalp Lomundal henne med nytt bad, vaskerom, soverom og gang.

Foto: Veronika Moen
Styling: Vik Boligstyling

Nøkkelinfo

  • Sted: Bislett, Oslo
  • Periode: 2023
Baderom Totalrenovering
Klassisk Oslo-leilighet på Bislett - Bilde

Første del av totalrenovering av leilighet

Thea kom i kontakt med Lomundal da de bygde bad i leiligheten som var under hennes. At Lomundal allerede hadde kjennskap til gården og planløsningen følte hun var en fordel.

– Lomundal var den tilbyderen som svarte best på det jeg etterspurte, og tilbudet jeg fikk var ryddig og oversiktlig.

Det startet med ønsket om å gjøre noe med baderommet som var lite funksjonelt, med et eget toalettrom i gangen. Toalettet skulle få komme inn på selve badet, og så ønsket Thea å gjøre om tidligere toalettrom til vaskerom. Ettersom at arbeidet med bad og vaskerom krevde endringer i gangen, gikk hun for en full oppgradering av denne, samt full oppgradering av et tilstøtende soverom.

Gangen fikk ny himling, veggen ble oppgradert og malt. Ledninger ble skjult og det ble lagt nytt gulv. Soverommet fikk også nytt gulv, stukkaturen ble renset og malt, vegger pusset og malt og ledninger skjult.

  • Tanken er at dette er første ledd i en større oppgradering av leiligheten. Fase to blir, etter hvert, nytt kjøkken og nye gulv i resten av leiligheten.

    Thea, Oslo | 2023

Detaljbilde fra soverom hvor det har blitt lagt ny fiskebensparkett og malt vegger og tak. Utført av Lomundal.

Ta vare på den klassiske stilen til boligen

Det var viktig for Thea å få mer funksjonelle rom, i tillegg til å ta vare på den klassiske stilen til boligen når hun skulle pusse opp. I utgangspunktet er hun svært glad i farger, særlig blått, noe som leiligheten ellers bærer preg av. Ønsket for gang, baderom og vaskerom var et lysere og mer dempet uttrykk. Dette uttrykket i gang og bad ble supplert med enkle messingdetaljer, for å skape noe mer varme.

Den blå tråden som er gjennomgående i resten av leiligheten, vises igjen på det oppgraderte soverommet. Dørene til vaskerommet er PAX skapdører fra IKEA. De resterende innerdørene fra gangen har også blitt byttet ut. For å beholde det klassiske uttrykket gikk Thea for Swedoors Arv-serie.

– Heltre fiskebensparkett fra Parkettstudio var det selvsagte valget for de nye gulvene. Dette er et gulv som ivaretar uttrykket for en gammel Oslo-leilighet, samtidig som at hjemmet får et mer eksklusivt preg.

Klassisk baderom med hvite marmorfliser, lys baderomsinnredning og armaturer i børstet messing. Utført av Lomundal.
Baderom i klassisk stil med hvite flise i marmor, lys baderomsinnredning og armaturer i messing. Utført av Lomundal.

Klassisk bad med marmorflis

Funksjonalitet på badet sto høyt på listen til Thea når hun skulle pusse opp. Hjørnetoalettet på badet gjorde det mulig med både høyskap og ekstra hyller. I tillegg ønsket hun seg et pent bad med rene flater og et tidløst uttrykk. Drømmen var fliser av Carrara marmor på badet, men ettersom at hun har en liten gutt, gikk hun til slutt for noe mer praktisk som printet marmorflis som hun fant hos Bella. Samme uttrykk går igjen på vaskerommet.

Oppholdt seg utenlands under oppussingsperioden

Thea kan fortelle at hun er svært fornøyd med prosessen.

– Ikke bare var prosjektleder Håkon trivelig å jobbe med, men han forstod hvor jeg ville og hjalp meg med å komme dit. Jeg har primært oppholdt meg utenlands mens selve oppussingen har stått på, men ikke på noe tidspunkt har jeg vært urolig for resultatet. Prosjektleder har vektlagt god kommunikasjon hele veien. Håndverket som er levert er godt. Det er lett å anbefale Lomundal videre. Alt i alt har det vært en fin prosess og et godt resultat!

Book gratis befaring

Book gratis befaring

Har du generelle spørsmål rundt ditt prosjekt?

    Lignende prosjekter