Oppussing av leilighet på St. Hanshaugen

Da markedssjef Ingrid skulle pusse opp sin nye leilighet på St. Hanshaugen, var det naturlige valget å få hjelp av Lomundal til å utføre jobben. Resultatet ble en stilren leilighet med klassiske detaljer med høy kvalitet i fokus. Se bilder før og etter oppussingen her!

Styling: Vik Boligstyling
Foto: Veronika Moen

Nøkkelinfo

  • Sted: St. Hanshaugen, Oslo
  • Periode: 2023
Baderom Kjøkken Totalrenovering
Oppussing av leilighet på St. Hanshaugen - Bilde

Var på utkikk etter et oppussingsobjekt

Ingrid er markedssjef hos Lomundal, og hadde siden sommeren 2022 vært på utkikk etter et oppussingsprosjekt. Da hun kom over denne leiligheten på St. Hanshaugen, rett ved Ila skole, falt hun for utsikten fra stua. Å si at det kvalifiserte som et oppussingsprosjekt er kanskje å ta i, men mange deler av  leiligheten var klar for en oppgradering. Gammelt elektrisk opplegg, flere ulike gulv i forskjellige høyder, sprekker i tak i stue, samt et bad fra 2005 med lav tilstandsgrad på grunn av noe fukt og lite fall var nok for at en totalrenovering av leiligheten kunne gjøres med god samvittighet.

– Jeg falt veldig for leilighetens beliggenhet og utsikt, men ville oppgradere den på en slik måte at standarden ville holde seg høy i mange år fremover. Jeg ville fremheve de klassiske aspektene med boligen, men også legge til noe moderne. Vi har avrettet gulv i hele leiligheten, lagt ny fiskebensparkett, sparklet og malt, og pusset opp bad og kjøkken. Jeg er så fornøyd med resultatet!

Lyst og moderne bad med avlang kitkat flis på vegg, innebygde armaturer i stål fra Qtoo. Badet er pusset opp av Lomundal.

Fikk oppfylt drømmen om badekar da badet ble pusset opp

Badet var sist pusset opp i 2005 og hadde mye slitasje og tilstandsgrad 3, og var derfor klar for å bli pusset opp. Badet besto da av toalett ved vindu og dusj på andre side, og mellom toalett og dusj var det opplegg for vaskemaskin. Ingrid valgte å flytte vaskemaskin inn på kjøkkenet for å få mer plass. Drømmen var å få plass til et badekar, og ved å bygge det inn og fliselegge vinduet var det mulig å flytte det innerst i rommet. Toalettet byttet da plass med dusjen, og vipps gikk drømmen i oppfyllelse!

Fliser på gulv er fra Bella, fliser på vegg kjøpt hos Flisekompaniet, badersominnredning fra Linn Bad og innebygde armaturer fra Qtoo hos Oslo VVS.

Dusjrom med hvite avlange kitkat fliser, innebygd hyllenisje med led-stripe og innebygde armaturer fra Qtoo. Utført av Lomundal.

Utnyttet takhøyden på kjøkkenet for maksimal oppbevaringsplass

Kjøkkenet var fra Ikea og også pusset opp sist tidlig 2000. Her valgte Ingrid å gå for en kjøkkeninnredning fra det danske merket Reform i eik med en tynn benkeplate i stål. Armaturet fra Vola passer godt sammen med benkeplaten, kjøpt hos Oslo VVS. Gulvet på kjøkkenet, og resten av leiligheten, ble avrettet og fikk så ny fiskebensparkett fra Skogr i fargen Nordic med de smaleste plankene de har å velge mellom. Veggen er malt i fargen Tidløs fra Jotun. Resultatet føles moderne, men tidløst!

– Jeg var opptatt av å få så mye oppbevaringsplass som mulig, for jeg veldig glad i å lage mat. Jeg har mye forskjellig ting til kjøkkenet, alt fra kjøkkenmaskiner til fondue sett, og trenger plass til alt det. Siden rommet er ganske smalt måtte jeg heller utnytte høyden, og har derfor bygget kjøkkenet helt opp i taket som måler 3 meter.

Skal du pusse opp kjøkkenet? Les denne kjøkkenguiden som forteller deg hva du bør tenke på!

Lurer du på hvilken hvitfarge som blir riktig å bruke i hjemmet ditt? Les denne artikkelen!

Kjøkkeninnredning i eik fra Reform med benkeplate i stål. Kjøkkenet er pusset opp av Lomundal.

Vurderer du å pusse opp?

Ta kontakt med oss og bestill gratis befaring i dag.

Book gratis befaring
Nyoppusset soverom med fiskebensparkett, malte vegger i Pilasterblå fra Jotun. Utført av Lomundal.

Stort hovedsoverom i behagelig blåfarge

Hovedsoverommet i leiligheten hadde det originale furugulvet fra da bygården ble bygget, men dessverre med mye slitasje. Her ble det avrettet og ny parkett kom på plass, i tillegg til sparkling og maling av vegger. Ingrid ønsket seg en behagelig blåfarge på veggen, og gikk for Pilasterblå fra Jotun. Den passer godt med gulvet i eik og skapene. For det lille ekstra valgte hun å slisse inn vegglampene fra Louise Paulsen, som fungerer som leselamper ved sengen.

"Å pusse opp krever veldig mye mer planlegging enn man tror, så det viktigste jeg kan ta med meg videre og gi råd til andre om er å bruke god nok tid. Det er så mange ting man skal ta stilling til, og det føles dumt å måtte ta forhastede beslutninger når du først pusser opp hjemmet ditt", forteller Ingrid.

Sosial og romslig stue fikk en ordentlig oppgradering

Stuen er det største rommet i leiligheten, og har både plass til et sofa-område med tilhørende møbler, samt en spisestue. Veggene i stuen var ikke så pene, taket hadde mange sprekker og gulvet hadde ikke mye igjen å gå på, så her måtte flere ting fikses.

– Jeg var først usikker på hva vi skulle gjøre med taket. Det hadde mye sprekker i seg og da vi prøvde å stikke noe i det falt det mye puss ut. Vi bestemte oss dermed for å legge nye gipsplater i hele taket, og så skjærte vi rundt rosetten. Dermed ble det helt som nytt igjen, og det føles veldig bra, forteller Ingrid.

Med mye lys inn fra vindu og fransk balkong får gulvet fra Skogr skinne i rommet. Veggene er malt i fargen Exhale fra Jotun, en dempet mintfarge, og skaper et behagelig rom å oppholde seg i. Sofaen har blitt plassert ved peisen, så her kan man slappe av på kalde vinterdager og nyte varmen fra den.

Ingrids tips for deg som skal pusse opp

Etter flere måneder med oppussing har Ingrid lært en del om hvordan det er å være på den andre siden av oppussingen. Her er hennes beste tips for deg som skal pusse opp:

  1. Bruk mest mulig tid på planleggingsfasen, det vil du få så mye igjen for senere. Du vil ta bedre valg både for lommeboken og helhetsbildet. Kos deg på Pinterest og lag moodboard. Besøk butikker og ta med deg prøver.
  2. Ta hensyn til leveringstider. En god planleggingsfasen består også av å sjekke leveringstider på de ulike tingene du vurderer. Derfor må du altså starte å se på materialer og møbler tidlig!
  3. Søk hjelp av profesjonelle! En sparringstime hos en interiørarkitekt koster ikke så mye i det store bildet av en oppussing, og det vil du få mye igjen for. Det å kunne snakke med noen som gjør dette hver dag er en stor hjelp, og de kan ofte gi deg forslag på løsninger du ikke hadde tenk på.
Book gratis befaring

Book gratis befaring

Har du generelle spørsmål rundt ditt prosjekt?