Oppussing av deler av enebolig i Holmenkollen

Anne bor med familien sin i en enebolig i Holmenkollen. Tidligere har bad i boligen blitt pusset opp, men nå sto soverom og fellesarealer for tur. I samarbeid med Tænnaz Hadian bak Spilled Miiilk fikk Lomundal oppdraget!

Interiørdesign: Tænnaz Hadian, Spilled Miiilk
Foto: Anne Andersen

Nøkkelinfo

  • Sted: Holmenkollen, Oslo
  • Periode: 2023
Totalrenovering
Oppussing av deler av enebolig i Holmenkollen - Bilde

Ønsket å endre rom for å svare til nye behov

Anne og familien hadde startet oppussingen av boligen for en tid tilbake, da de startet med oppussing av bad. Over tid har de følt på nye behov for hvordan boligens layout og bruksområder, og bestemte seg tidlig i 2023 for å fortsette å pusse opp. Anne følte på at det var upraktiske garderobeløsninger og ønsket seg en bedre løsning for inngangsparti og en walk-in garderobe ved hovedsoverommet. I tillegg ønsket de å gjøre forbedringer i kjellerstue som brukes mye av deres to tenåringsbarn. To soverom skulle dermed slås sammen oppe og bli til et nytt hovedsoverom i front med walk-in med utgang til skjermet terrasse i bakkant.

Skreddersydd garderobe i gang fra Drømmekjøkkenet i en beige tone. Utført av Lomundal.

Rolige og behagelige fargetoner

Anne fikk Lomundal anbefalt av interiørarkitekt Tænnaz, som har utført prosjekter i samarbeid med Lomundal tidligere. I tillegg hadde hun fått med seg oppussingsprosjektet til Camilla Pihl i fjor, hvor Lomundal også var totalentreprenør.

– Jeg fikk en grundig gjennomgang av tilbudet fra Lomundal, og de var først ute med å levere det av de vi hadde hatt på befaring. Jeg fikk et godt og ryddig inntrykk, som stemte med leveransen, forteller Anne.

Tænnaz bak Spilled Miiilk har tidligere levert interiørdesign for bad da det ble tatt, og har nå hjulpet til med både fasadeendring, endringer på layout, samt belysning, farger, detaljer og materialer. Hun produserte tegninger og moodboard med forskjellige løsninger og design, og kom i fellesskap med kunde frem til den endelige løsningen.

– Fargepaletten som er brukt er rolige og behagelige fargetoner som gjerne går ton i ton. For det meste er det blitt brukt beige toner kombinert med kontraster og objekter i sort eller messing. Dette skaper dynamikk og er med på å glamme opp den ellers rolige fargepaletten. Materialene er tilpasset eksisterende møbler, fliser og gulv for å skape et utrykk som passer til resten av boligen. Det er en fin balanse mellom harde og myke materialer for å gi et inntrykk av en elegant og tidløs stil, noe kunden ønsket seg.

Trapp i lyst tre og mørke malte flater på vegg, med gelender med led-list. Utført av Lomundal.

Romslig entre med mye oppbevaringsplass

Målet var å lage en imponerende og romslig entré med god oppbevaring som går sømløst sammen med veggene. Dette gjør at fokuset retter seg mer mot detaljene som f.eks håndtakene, sittebenken og den åpne dekorhyllen. Disse detaljene er med på å skape et ryddig inntrykk. Vi valgt å skjule døren til utleieleiligheten de hadde fra tidligere med en like garderobedører, slik at døren ble minst mulig synlig. Vi har også valgt å lage en liten bod under trappen, slik at det ble en helhet i entrén og ga mer oppbevaringsplass. Garderobeløsningen i gangen er levert av Drømmekjøkkenet.

– For å sette prikken over i-en fikk vi spesialdesignede håndløpere til trappen med integrert belysning som kan dimmes for å sette stemningen når man kommer inn i entrén. Det er satt inn lekker sort ytterdør og smale, høye vinduer som slipper inn naturlig lys og skaper fine linjer, forteller Tænnaz.

Tenåringsjentene fikk ny TV-stue

Anne ønsket å få laget en intim TV-stue til tenåringene i første etasje bak entreen. Dette førte til fasadeendring med utskiftning av både dimensjoner og plassering av flere vinduer. Fasaden ble tegnet symmetrisk, slik at det skapte en balanse mellom fasaden i andre etasje og fungerte godt med de rommene som ble endret på. På grunn av endringene var vi nødt til å kle om fasaden foran døren i elegante sorte spiler som stod i stil til eksisterende fasade design på boligen. I TV-stuen plassbygde vi et TV-møbel med integrert kjøleskap, slik at veien til å ta seg noe godt blir ekstra kort midt i en spennende film eller en vennefest.

TV-møbelet har god plass til oppbevaring, samt hylleløsninger som gir plass til både bøker og dekor. Trepanelene på veggen var noe kunden ønsket å beholde. For å fremheve denne veggen, ble det slisset inn led-lys i taket slik at veggen kom godt frem som en fond vegg og ga et fint stemningslys.

Praktisk soverom med mye oppbevaringsplass

På datterens soverom valgte vi en kreativ IKEA løsning som gjorde både rommet praktisk og ga god nok oppbevaringsplass. Skrivebordet er spesialdesignet og tilpasset rommet slik at overgangene mellom IKEA møblene gikk sømløst. Det ble også lagt varmefolie og ny parkett på dette rommet, som matcher boligens eksisterende parkett. Vinduet er plassert taktisk ved sengen slik at man kan sitte å lese en bok på senga mens man nyter utsikten. Lampen her har kunden kjøpt med fra selveste Paris og setter virker det lille touchet på hele rommet.

– Også her har vi valgt å sette inn helt andre håndtak enn de typiske IKEA-håndtakene for å skape en liten wow-effekt, forteller Tænnaz.

Soverom med beige toner med gulvteppe, tapet med tekstur og foldegardiner. Utført av Lomundal.

Master soverom med hotellfølelse

som et soverom og det andre rommet som et walk-in closet. Vi har også forstørret vinduet i soverommet slik at de kan se på den vakre utsikten fra Holmenkollen. Det er også lagt ny parkett i walk in garderoben for å matche resten av parketten i boligen. På soverommet er det lagt et mykt vegg til vegg teppe som gjør det godt og lunt å tråkke barbent inn og ut av sengen.

Walk-in garderoben ble tilpasset rikelig oppbevaring til klær, vesker og sko, pluss alle damers drøm – et sted å legge sminken sin mens man nyter en kopp te. Vi har også satt inn en skjermet terrasse-dør med glass for å få inn naturlig lys på dette rommet og slik at kundene har kort vei for å lufte klær og dyner. Soverommet er kledd i en vakker tapet med nydelig struktur, og lamper som gir en skikkelig wow-effekt. Anne ønsket seg hotell-følelse her, og av den grunn har vi valgt å henge opp dobbelt gardiner med stores nærmest vindu og litt tyngre vakre stoffgardiner ytterst for å mykne opp uttrykket. Her ble det også slisset inn led-lys i taket ved gardinskinnene slik at det setter prikken over i-en på den fine hotell looken.

Vurderer du å pusse opp?

Ta kontakt med oss og bestill gratis befaring i dag.

Book gratis befaring

Lignende prosjekter