Familie pusser opp leilighet på Vika

Etter 12 år i leiligheten i Observatorie Terrasse bestemte familien seg for at det var på tide å tilpasse den deres nye behov med større barn. Sammen med Unilon interiørarkitekter og Lomundal fikk de en ny leilighet med mer personlig preg.

Nøkkelinfo

  • Sted: Vika, Oslo
  • Periode: 2022
Kjøkken Totalrenovering
Familie pusser opp leilighet på Vika - Bilde

Ville tilpasse leiligheten etter nye behov

Catherine bor med mannen sin og deres to barn i en leilighet i Observatorie Terrasse mellom Vika og Skillebekk. Der har de bodd i snart 12 år, og med barn som nå har blitt 10 og 11 så kjente de trangen for å tilpasse leiligheten etter nye behov. Valget falt på å en totalrenovering av leiligheten utenom badet, og fikk hjelp av Tarjei fra Unilon interiørarkitekter til å tegne om planløsningen og Lomundal til å gjennomføre prosjektet. Det ble tilrettelagt for hjemmekontor for to voksne. Kjøkkenet og det ene soverommet byttet plass. Det gamle gulvet ble fjerne helt ned til betongskillet mellom etasjene og la nytt gulv, i tillegg til skjult elektrisk anlegg for hele leiligheten.

Soverom med grønn tapet på vegg med tekstur. Matchende skrivebord fra Montana i grønntone. Totalrenovert av Lomundal.

Fikk anbefalt Lomundal av en i nabolaget

Da Catherine skulle finne en totalentreprenør valgte hun å gå på den lokale Facebook-gruppen for nabolaget for å høre om det var noen der som kunne komme med en anbefaling. En venninne hadde nettopp pusset opp badet gjennom Lomundal og hadde vært svært fornøyd.

“Jeg hadde tre ulike firmaer på befaring, og en av dem var Jørn fra Lomundal som ga mest ryddig inntrykk fra jeg tok kontakt, til befaring og etterpå. Jørn kom med et pristilbud innen oppgitt frist, mens de andre måtte jeg mase på.”

Vurderer du å pusse opp kjøkkenet? Les guiden vår i samarbeid med Drømmekjøkkenet!

Ønsket et personlig preg, men i en rolig og avslappende palett

Når det gjelder valg av farger og materialer, fikk paret god hjelp av Tarjei fra Unilon. De siste 11 årene de har bodd i leiligheten har veggene vært hvite, og de var dermed veldig klar for en forandring. De hvite veggene var rett og slett for kjedelige.

– Vi ville at leiligheten skulle by til kos og avslapning, og landet dermed på en rolig og dempet fargepalett. Vi kunne gått for en mer leken fargepalett eller en med flere kontraster, men vi er fire mennesker og en liten hund, og det kan fort bli rotete. Derfor ønsket vi oss heller en mer rolig bakgrunn.

Kjøkken i eik fra Drømmekjøkkenet med grå og hvit benkeplate i stein. Kjøkkenet er totalrenovert av Lomundal.

Gikk for kjøkken i eik fra Drømmekjøkkenet

På soverommet ble det brukt bambustapet, en spiletapet i stua og strukturert tapet i gangen, noe som skaper lunhet og variasjon selv om alle veggene ellers er ganske lyse. Kjøkkenet fra Drømmekjøkkenet er i eik, og benkeplaten i stein er både flott og se på og ta på.

Detaljbilde fra kjøkken i eik fra Drømmekjøkkenet med grå og hvit benkeplate i stein. Utført av Lomundal.

Naboen har kommentert at det virker som et skikkelig firma jeg har brukt

Catherine forteller at hun er veldig fornøyd med prosessen med Lomundal, helt fra oppstartsmøte til gjennomføringen mener hun har vært ryddig. Oppdraget ble levert i henhold til tidsplan, og prosjektlederen Håkon har vært veldig tilgjengelig og svart raskt på alle henvendelser. Hun forteller at Håkon har vært rask til å ta kontakt med paret for å få eventuelle avklaringer underveis. Fra prosjektleder kom det ukesrapport hver fredag om hva som var blitt levert og hva som var planlagt for neste uke. Da Håkon var på ferie steppet faglig leder Nikolai inn på prosjektet. Catherine påpeker hvor greit det har vært å ha en prosjektleder som har tatt seg av koordineringen av de ulike fagfolkene.

Jeg er også veldig fornøyd med håndverkerne, snekkerne, elektrikerne, rørleggerne – de har alle gjort en skikkelig jobb, vært profesjonelle og hyggelige alle sammen. Naboen har også kommentert at det virker som at jeg har brukt et skikkelig firma. Jeg har allerede anbefalt Lomundal videre til familie, venner, naboer og kolleger!

Book gratis befaring

Book gratis befaring

Har du generelle spørsmål rundt ditt prosjekt?