Bli inspirert Nytt bad

Vær kreativ med farger på badet

Vi blir sakte, men sikkert mer komfortabel med å bruke farger i hjemmene våre. Det finnes mange måter å være kreativ med hvordan man kan introdusere mer farger på badet, og her har vi plukket ut noen av dem fra Pinterest.

Vær kreativ med farger på badet
Ingrid Jakhelln

4. May 2022

  • icon
  • icon
  • icon
  • icon

Nordmenn blir med tiden mer og mer komfortabel med farger, men noen ganger kan det føles som en stor overgang å skulle flytte seg over fra det lyse og minimalistiske til noe mer fargerikt. Det er likevel små grep man kan gjøre for å introdusere mer farger på badet, og i denne artikkelen vil du finne inspirasjon til hvordan du kan gå frem med bilder vi har plukket ut fra Pinterest.

Slik velger du farger til badet ditt

Når du skal velge farger til badet er det viktig å ha i bakhodet at dette er et rom du bruker mye tid på, og derfor er det lurt at du tar utgangspunkt i en farge du faktisk liker og har likt lenge. Å bytte flis er ikke like enkelt som å male om et rom, så her bør man ikke la seg påvirke av hva som er trendy og populært akkurat nå. Ta heller utgangspunkt i en farge du tiltrekkes mot, kanskje noe du liker å kle deg med også, og bygg paletten din videre fra dette.

Dersom du ikke ønsker så mye eller mange farger, kan du du ta utgangspunkt i én og bare gjøre flere nyanser av denne. Det kan også gi et spennende uttrykk med en nokså nøytral palett, men med en passende farge som tar oppmerksomheten på for eksempel baderomsinnredningen.

Vil du lære mer om hvordan du bygger en fargepalett? Da bør du lese denne artikkelen! 

Fargede skap og baderomsinnredninger

Ulike varianter av fargede skap og innredninger ser vi både på bad og kjøkken, og er en fin måte å skape fokus et sted i rommet. Alternativt kan man velge en farget baderomsinnredning som går ton i ton med andre elementer i rommet, som vist under.

Farget fug

Farget fug er noe som har kommet mer og mer de siste årene, og selv om det nok fortsatt er mange som er skeptiske til dette, tror vi at nordmenn etter hvert også vil kaste seg på dette. På designukene utenlands vises det fliser med fug i spennende kontrastfarger som i eksemplene under, men for å kunne ta dette med inn i “vanlige” hjem, ville vi nok heller gått for en kombinasjon med en farget flis innenfor samme fargetone. Dette kan være et godt virkemiddel for å få flisen til å poppe enda mer på vegg eller gulv.

Fargerike armaturer og tilbehør til badet

Fargede armaturer er også noe som fortsatt er rimelig nytt, og vil nok også være noe som tar litt tid før vi tar med inn i norske hjem. Likevel er det spennende å se på hvordan dette er med på å skape spennende kontraster og energi i et rom. Ekstra gjennomført blir det om både armaturer, knagger til håndklær og oppheng for toalettpapir er i samme fargen.

Les også: Pusse opp badet? Dette må du vite på forhånd. 

Malt vegg eller tapetsert vegg på badet

En annen måte å få mer farger inn på badet er gjennom våtromsmaling eller tapetsering på toalettrom. Mange velger nå å gå for en halv vegg lagt med flis og resterende vegg malt opp til taket, som er med på å skape spennende elementer i rommet. Det flotte med våtromsmalingen er at det er enklere å gjøre om på enn å bytte fliser, så her har man mulighet til å fornye rommet med mindre arbeid.

Vurderer du å pusse opp?

Ta kontakt med oss og bestill gratis befaring i dag.

Book gratis befaring
?>

Lignende artikler