Tips og råd

Slik får du vaskerommet du drømmer om

Trenger du inspirasjon til hvordan du skal lage ditt vaskerom? Enten man er en stor familie eller ei, vasking av klær og andre ting tar plass og tid, men med et velfungerende vaskerom blir jobben enklere. Vi hjelper deg på veien til ditt vaskerom, sammen med masse inspirasjon fra Pinterest!

Slik får du vaskerommet du drømmer om
Ingrid Jakhelln

24. April 2023

  • icon
  • icon
  • icon
  • icon

Mange kunne nok tenke seg et vaskerom i boligen sin. For det første vil det gjøre hverdagen enklere for oss, i tillegg til at man får muligheten til å få hvitevarene ut av badet. Har man først plass og planer om å bygge et vaskerom i hjemmet sitt, er det greit å planlegge det godt slik at det ikke blir rotete og uorganisert. Med noen få enkle trinn kan du lage et perfekt vaskerom til hjemmet ditt som er både funksjonelt og hyggelig å bruke.

Følg stegene for å få et effektivt vaskerom du trives i

1. Bestem dine behov

Før du begynner å planlegge vaskerommet ditt, må du bestemme deg for hvilke behov du har og hvor mye plass du har. Skal du ha både vaskemaskin og tørketrommel? Er det et eget rom eller en del av badet? Skal du ha egen servant i rommet, er holder det med en benkeplate? Lag deg en liste med behov og hvordan du ser for deg å bruke rommet, så blir det enklere å planlegge for et effektivt rom.

2. Velg plassering av vaskerommet

Hvor du velger å plassere vaskerommet er også viktig, selv om det i flere tilfeller ikke er så mange valgmuligheter. Ideelt sett vil du ha en plass som er lett tilgjengelig, men også atskilt fra oppholdsrommene dine. Vurder utformingen av hjemmet ditt, og velg et sted som gir mest mening både når det kommer til støy fra vaskemaskin eller trommel, men også røropplegget. Ofte vil det være enklest å ha plasseringen vegg i vegg med baderommet.

3. Planlegg layouten din

Når du har bestemt dine behov og valgt et sted, er det på tide å planlegge oppsettet. Et godt designet rom kan gjøre tiden du bruker på vasking av tøy og annet mer overkommelig og mindre stressende. Vurder flyten i rommet ditt og sørg for at alt er lett tilgjengelig og logisk plassert. Igjen, noter ned hvordan du ser for deg bruken av rommet. Hvor vil du ha skittentøyet, hvitevarene, benkeplaten og eventuell oppbevaringsplass?

Sørg for at du har nok benkeplass til å brette klær og vurder å legge til ekstra lagringsplass for rengjøringsprodukter. Det finnes mange smarte løsninger for vaskerommet som både rommer strykebrett, skittentøyskurv og oppbevaringsplass. Å bruke litt ekstra tid på å finne de gode løsningene, vil gi deg mye glede i fremtiden.

Simens tips for et godt vaskerom

  • Å bruke god tid på planlegge vaskerommet vil gi deg mye glede i fremtiden. Det er viktig å tenke gjennom hvordan man skal bruke rommet, hvor mye oppbevaring du trenger og kan få inn, og hvordan hvitevarene skal plasseres. Her kan det også være smart å bruke interiørarkitekt for å tegne opp en smart løsning!

    Simen Gløersen, prosjektleder hos Lomundal

4. Invester i gode hvitevarer

Vaskerommet er ikke komplett uten gode hvitevarer. Invester i en vaskemaskin og en tørketrommel som dekker dine behov. Vurder størrelsen på familien din og frekvensen på bruk. Hvis du har en stor familie, kan det være lurt å investere i en vaskemaskin og tørketrommel med større kapasitet. Hvis har begrenset plass, bør du vurdere et alternativ som kan stables. Det finnes mange gode løsninger for å bygge inn maskinene i skap. Her kan en møbelsnekker lage en skreddersydd løsning for deg!


5. Velg riktig gulv

Vaskerommet ditt er et område som skal bli mye brukt, og som er utsatt for vann og diverse rengjøringsmidler. Velg gjerne et gulv som er slitesterkt, vannavstøtende og enkelt å rengjøre. Store flis med lite fug eller vinyl kan være gode alternativer.

6. Gjør vaskerommet til et rom du liker å være i

Klesvask kan være et ork, men man kan gjøre små grep for å gjøre rommet til et som føles bedre å oppholde seg i. Gå for materialer som mykner og varmer opp. Gå for oppbevaringsløsninger i treverk og vær raus med fargebruken på enten vegger eller detaljer. Gjør det lille ekstra for at du skal trives der, og vipps er det litt hyggeligere å brette klærne på kvelden.

Vurderer du å pusse opp våtrom eller andre deler av din bolig? Ta kontakt med oss i dag for en prat rundt ditt prosjekt!

 

Våre tjenester

?>

Lignende artikler