Bli kjent med

Bli bedre kjent med vår selger Johan

Etter 15 år hos Flisekompaniet var Johan klar for nye utfordringer. Hans lange fartstid innen salg, og evne til å bli kjent med mennesker, er for han de to viktigste elementene han har tatt med seg videre inn i sin nye rolle som selger og Key Account Manager hos Lomundal. Bli bedre kjent med han her!

Bli bedre kjent med vår selger Johan
Ingrid Jakhelln

25. June 2021

  • icon
  • icon
  • icon
  • icon

Johan har vokst opp på Hosle i Bærum, hvor han stort sett har bodd hele livet. I dag bor han i enebolig sammen med sin kone og to barn, mens den eldste datteren hans bor for seg selv. Johan har vært en aktiv person i Bærum i mange år, og begynte først med golf som 11 åring på Bærum golfklubb, og så kom bandy i tillegg, hvor han spilte i eliteserien i 14 år i ulike klubber. I dag spiller han enda aktivt i rekruttserien i bandy, og spiller også gjerne golf så ofte han har mulighet.

Noe av det beste jeg vet er å få andre til å smile og le

Etter at Johan var ferdig på Polyteknisk Høyskole var han noe usikker på hva han ønsket å gjøre videre, men etter hvert var det hans interesse for byggebransjen som skulle få han til å velge den veien, først innom Fagflis.

Jeg har lenge hatt interesse for byggebransjen generelt, og alt som har med bad og bygg å gjøre. Først startet det på noen hytteprosjekter, men så fikk jeg muligheten til å komme inn hos Fagflis. Videre gikk jeg til Flisekompaniet, hvor jeg var butikksjef på Skøyen og jobbet der i 15 år. Så var det på tide med noe nytt.

 

I januar i år startet han så i sin rolle som selger og Key Account Manager hos Lomundal hvor hans nye arbeidsdag består i å ta imot befaringer og planlegge disse, møte kunder, skrive og følge opp tilbud og kontrakter. I tillegg til dette består rollen hans i å ta vare på kunder og samarbeidspartnere, og sørge for relasjonsbygging med disse. Han forteller at nå som Norge begynner å åpne opp igjen, kan denne delen av rollen hans endelig bli det den skal være, og det gleder han seg til.

Jeg gleder meg veldig til å komme ordentlig i gang med den delen av jobben min nå som Norge begynner å gå tilbake til normalt. Det blir fint å kunne være sosial i jobben min, det er da jeg er i mitt ess. Jeg elsker sosiale lag, og kan gjerne være kveldens midtpunkt. Noe av det beste jeg vet er å få andre til å smile og le.

 

Å bygge tillit er den viktigste egenskapen når du driver med salg

Denne egenskapen har han tatt med seg i hele sin karriere innen salg, og det å være flink med kommunikasjon og mennesker er det han mener er det viktigste elementet for å lykkes. Han forklarer at dersom man skal være gode på salg, må man kunne være flink til å bygge tillit. Man skal ikke bare fortelle om det faglige, men vekke tillit ved å bygge en relasjon på bakgrunn av den faglige kompetansen man besitter, forklarer han videre, og legger avslutningsvis til at det handler om følgende stikkord; kompetanse, tillit, å lytte og være punktlig.

Vi Spør Johan hva han liker best med den nye jobben sin hos Lomundal. Han forteller først at han har hatt god kjennskap til mange firmaer opp igjennom sin tid hos Flisekompaniet, og inntrykket hans av Lomundal var alltid godt – et sted å gå fordi du kunne stå bak det som blir solgt.

Nå som jeg har jobbet her noen måneder må jeg si at det jeg liker best er kommunikasjonen og menneskene i firmaet, i tillegg til hvordan strukturen i selskapet er bygget opp. Det er klare rammer som er enkelt å forholde seg til, og det er godt økonomisk. Det er lave skuldre og høye målsettinger. Det er mange kollegaer som besitter høy kompetanse innenfor faget, og alle har en god relasjon til hverandre, noe som er det viktigste i selskapet. Det er viktig for meg å kunne sparre med dem slik at vi får de beste resultatene.

 

Johan er selger hos Lomundal og står ved bilen sin for å ta en telefonsamtale.

Dette er også årsaken til at Johan mener at kundene skal velge Lomundal for sitt prosjekt. Han sier seg sikker på at Lomundal er flinkere enn de fleste firmaer til å prosjektere. Alle prosjekter har én egen prosjektleder, og det er en modell han er veldig fornøyd med. Da får du et firma som er mer dedikert til hvert enkelt prosjekt, og det er en viktig faktor.

Han legger til at det er viktig med målinger på prestasjonsnivå som prosjektleder, og at man da står ansvarlig for det som blir gjort. I tillegg er det godt utprøvde produkter som samsvarer med hverandre, noe som er spesielt viktig når det gjelder underliggende membran og tetthetsgarantien som dette medfører. Avslutningsvis nevner han også helhetsuttrykket på det du får levert – der tror han Lomundal stiller sterkt.

Avslutningsvis spør vi Johan om hvordan han helst bruker en perfekt fridag. Svaret kommer kort og godt; da er han på en flott båttur med familien på hytta.

Takk for at du tok deg tid til å bli bedre kjent med meg – jeg gleder meg til å møte deg på min neste befaring! – Johan

 

Vurderer du å pusse opp?

Ta kontakt med oss og bestill gratis befaring i dag.

Book gratis befaring
?>

Lignende artikler