Totalrenovering av leilighet på Frogner

Faglig leder hos Lomundal, Nikolai, skulle totalrenovere leiligheten han og samboeren hadde kjøpt på Frogner. Leiligheten var et oppussingsprosjekt, og resultatet ble en lys og moderne leilighet med luftige rom og høy kvalitet.

Foto: Veronika Moen

Nøkkelinfo

  • Sted: Frogner, Oslo
  • Periode: 2024
Totalrenovering
Totalrenovering av leilighet på Frogner - Bilde

Lette etter et oppusingsprosjekt

Da paret skulle kjøpe sin første leilighet sammen, var de ute etter å finne en leilighet de kunne totalrenovere. Nikolai har lang fartstid i bransjen, og det føles da naturlig å ville kjøpe noe man også kan pusse opp.

– Jeg ønsket å finne et objekt vi kunne totalrenovere, og det fant vi. Leiligheten på Frogner var perfekt for oss med tanke på mulighetene den ga, forteller Nikolai.

Leiligheten er på 106 kvm, og ville kunne ha et hovedsoverom med tilhørende bad, et gjesterom og et kontor. Planløsningen opplevdes som trang da de overtok, så valget falt på å åpne opp mellom kjøkken og stue og gjøre dette til et stort oppholdsrom. Tidligere var det kun et bad og et vaskerom, så Nikolai og samboeren bestemte seg for å gjøre om vaskerommet til et kombinert gjestebad og vaskerom.

Den nye planløsningen gjør leiligheten luftig, med et naturlig skille mellom kjøkken og stue skapt av spisestuen. Her lager man egne soner som gjør at rommet fungerer godt. Med potensielt tre soverom, er det stor fleksibilitet i leiligheten, som gjør at den går an å bo i lenge.

Moderne kjøkken i mørk treverk med kjøkkenøy. Lys benkeplate i kompositt. Vegger malt i fargen Kokos.

Et moderne hjem som kan tåle tidens tann

Etter at noen vegger ble tatt ned for å gjøre det mer luftig, ble gulvet avrettet for å kunne legge ny parkett. Her har de valgt å gå for en hvitoljet enstavs eikeparkett som er gjennomgående for hele leiligheten. Det lyse gulvet i kombinasjon med lyse vegger i fargen Kokos fra Jotun skaper et tidløst uttrykk. Ved å legge til et kjøkken, vitrineskap og mediemøbel i stue i mørkt treverk samt noen sort detaljer har de klart å skape flotte kontraster som gir hjemmet mer dybde. Kjøkkenet er bygget på IKEA skrog med fronter fra Lucks. Disse har også levert de innebygde vitrineskapene. Benkeplaten er i en lys kompositt, som de har lagt både oppå og på de korte sidene av kjøkkenøya.

Stuen er en behagelig del av rommet med lyse gardiner og snekkerbygd mediemøbel med både skap og hyller hvor de har plass til TV, bøker og pyntegjenstander.

Tips: Lurer du på hvordan du skal velge riktig hvitfarge i hjemmet? Les denne artikkelen!

Lys og luftig stue med enstavs parkett, lyse vegger i fargen Kokos og spesialtilpasset mediamøbel.
Lyst gjestebad med både malte og flislagte vegger. Baderomsinnredning i mørkt treverk fra Haven og innebygde armaturer fra Qtoo.

Tidløse bad med fokus på kvalitet

Gjennom hovedsoverommet kommer du inn på parets master bad. Soverommet har innebygd garderobe langs den lengste veggen som hever totalopplevelsen av rommet. Inn til badet kommer du gjennom en flott smijernsdør som er med på å skape en fin kontrast med det ellers lyse rommet.

Både master bad og gjestebad er bygget med lyse grå fliser i stort format fra Fagflis på både vegg og gulv. For å skape dybde har de valgt baderomsinnredning fra Haven i mørkt treverk, og i kombinasjon med dette gått for innebygde armaturer fra Qtoo i børstet stål. Det er en tyngde i disse rommene som oser av kvalitet.

Lignende prosjekter

Book gratis befaring

Book gratis befaring

Har du generelle spørsmål rundt ditt prosjekt?

    Ved å huke av her godtar du at vi bruker din data i markedsføringstiltak. Vi vil ikke dele din data med tredjeparter uten samtykke. For mer informasjon, les vår personvernserklæring.