Familie på Frogner pusser opp leiligheten

Kjetil og familien hans hadde bodd i leiligheten på Frogner siden 2015. Med barn som ble større ble behovene endret, og i samarbeid med Hamran/Johansen Arkitekter fikk Lomundal oppgaven å lage deres nye drømmeleilighet.

Nøkkelinfo

  • Sted: Frogner, Oslo
  • Periode: 2022
Kjøkken Totalrenovering
Familie på Frogner pusser opp leiligheten - Bilde
Skreddersydd kjøkkeninnredning bygget av Oak&Kitchen for kunde av Lomundal med hvitevarer fra Miele.

Eldre barn økte behovet for oppgradering av leiligheten

I en rolig gate på Frogner finner du bygården der Kjetil bor med familien sin på fire. Da familien kjøpte i 2015 besto boligen av flere stuer, med bare to gode soverom. I tillegg til dette var kjøkken og bad små rom, med innredning av eldre dato. Etter hvert som barna ble eldre så de et økende behov for å gjøre om på leiligheten, og en samtale med naboer som hadde gjennomført et lignende prosjekt hos seg, satt starten for en totalrenovering.

– Vi snakket med naboer som allerede var i gang med et noe tilsvarende prosjekt. Arkitektene i Hamran/Johansen hjalp oss finne ny planløsning for leiligheten.

Detaljbilde fra gang med spesialbygget innredning i eik av møbelsnekker.

Det ble dermed besluttet å utvide det gamle badet ved å bygge et lite stykke inn i en av stuene. I tillegg skulle det bygges om anretning, toalettrom og vaskebod til et nytt stort bad. En del av anretningen skulle også bli til en utvidelse av gangen, og det gamle kjøkkenet og et tilliggende lite gjesterom til et master bedroom. Nytt kjøkken skulle bli bygget i spisestuen, med både god plass til kjøkkeninnredning og spiseplass.

Mente Lomundal hadde det mest oversiktelige og realistiske tilbudet

Jakten på en entreprenør som skulle samarbeide med arkitektene og være utførende aktør på prosjektet startet på nett hvor familien fant inspirasjon på sosiale medier. I disse søkene dukket Lomundal opp, og det kunden fant på nettsiden virket lovende. Kjetil var opptatt av å engasjere et firma som kunne tilby prosjektleder, da de begge har begrenset tid og erfaring til å drive et såpass stort prosjekt selv.

– Da vi la ut prosjektet på Mitt Anbud fikk vi mange henvendelser, blant annet fra Lomundal. Vi hadde befaring med mange og fikk tilbud fra flere, men Lomundal fremsto som den beste kandidaten for oss. Tilbudet var oversiktlig, og priser og tidsrammer virket realistiske. I tillegg hadde vi som sagt fått et godt inntrykk av Lomundal gjennom nettsøk.

Ønsket et tidløst og nordisk uttrykk

Når det gjaldt valg av materialer og uttrykk, kom arkitekten med mange innspill og det ble gjort flere runder med diskusjoner rundt ulike moodboard med forskjellige utvalg av farger, materialer og innredning. Paret var opptatt av enkle, tidløse og nordiske uttrykk. Gjennom Lomundal fikk de råd om hvilke samarbeidspartnere og leverandører de kunne oppsøke for å finne fliser, møbler og armaturer som passet godt sammen med den overordnede planen for prosjektet.

Gjennom arkitekten ble det besluttet å ta kontakt med Oak&Kitchen kjøkkensnekker for å bygge kjøkkenet. Med tegninger fra arkitekten kunne snekkeren skreddersy skapinnredning i gang og et kjøkken med alt de kunne ønske seg. Lomundal la til rette for et godt samarbeid med snekkeren.

Les også: Pusse opp? Her er fordelene med egen prosjektleder!

Pusset opp et master bad og et med egen vaskeseksjon

Det første badet ved gangen har både en egen side til vaskemaskin og tørketrommel samt egen dusj. På badene ble det valgt store nøytrale fliser fra Bergersen Flis som vil tåle tidens tann og er enkle å vedlikeholde og rengjøre. Baderomsinnredningen fra Linn Bad ble kjøpt gjennom Eitra Bad, og passer godt til både gang og kjøkken som er med på å skape helhet i boligen. Armaturer i krom er kjøpt gjennom Oslo VVS.

Frittstående vask i hvit porselen med innebygde armaturer over. Utført av Lomundal.

Kan trygt anbefale Lomundal

Kjetil forteller at han er svært fornøyd med oppussingsprosessen, dog tiden vi er i har vært preget av leveringsvansker på enkelte ting.

“Vi følte oss godt informert og ivaretatt gjennom hele prosessen. Prosjektleder Simen var tilgjengelig og holdt oss løpende orientert om stort og smått, og ga oss gode råd på veien. Vi satt pris på de ukentlige oppsummeringene av hva som var gjort foregående uke og plan for kommende uke. Vi kan trygt anbefale Lomundal til venner og kjente som skal pusse opp!”

Lignende prosjekter

Book gratis befaring

Book gratis befaring

Har du generelle spørsmål rundt ditt prosjekt?