Arkitekttegnet bad på Nordstrand

Allerede da vi var på oppstartsmøtet til dette prosjektet på Nordstrand i Oslo, forstod vi at resultatet kom til å bli noe helt utenom det vanlige. Datteren i huset, Tina la frem en visjon om et bad med vel gjennomtenkte detaljer, originale og smarte løsninger og et gjennomgående ekstraordinært visuelt uttrykk. Vi er glade for at hun valgte Lomundal til å utføre jobben og virkeliggjøringen av visjonen har blitt et resultat både vi og Tina er veldig fornøyde med.

Nøkkelinfo

  • Sted: Nordstrand
  • Periode: 2019
Baderom
Arkitekttegnet bad på Nordstrand - Bilde

Fikk tegne badet til foreldrene

Tina er utdannet arkitekt fra Kunstakademiet i København og jobber til daglig i et firma som heter A-lab, der hun primært arbeider med større boligprosjekter. «Badet tegnet jeg på fritiden, og det var gøy å arbeide med en litt mindre skala med dette prosjektet. Ekstra hyggelig var det å kunne tegne for mine foreldre, jeg kjenner jo smaken deres godt» starter Tina med.

Bad med mørk treverk og grå fliser, utført av Lomundal.

Et stykke kunst

Badet er gjennomført ut til fingerspissene, med detaljer i hver enste krik og krok. Det er nesten som et eneste kunststykke i seg selv. Når vi spør henne hvor hun har hentet inspirasjonen til designet fra svarer hun: «Jeg bruker Pinterest masse! Det er et fint utgangspunkt for å finne retningen på designet. Så likte jeg tanken på et bad som hadde en mørk spa-følelse med ulike soner. Bruk av sten som en kontrast til det varme treet fremhevet de ulike materialene. De som skal bruke badet er ganske minimalistiske så det var viktig å dyrke en renhet i detaljene».

Gikk ikke for de enkleste løsningene

  • For at badet skulle være helhetlig og med rene linjer var det viktig med fine detaljer. Det å få badet uten karmer og lister og kle den ene siden av døren i tre var en vurdering vi endte på til slutt, men jeg vet det ikke var enkelt. Jeg ønsket også å flytte badekaret til under vinduet slik at man kan se stjernehimmelen når man bader. Da Blir det litt klønete å åpne vinduet, men dette ble løst med fjernstyrt velux-vindu.

    Tina

En klar idé

Når Tina blir spurt om det tok lang tid mellom idé til ferdige tegninger, forteller hun at siden hun selv har vokst opp i huset så hadde hun mye i hodet fra start. Noen justeringer ble gjort, også med gode innspill fra møbelsnekkeren som leverte de plassbygde møblene.

– De kom med forslag på produkter ut fra referanser jeg hadde på et moodboard. Jeg ville også ha et lite barskap gjemt ved badekaret. Det ble dessverre ikke noe av.

Et bad kan bli så mye mer enn du tror

Avslutningsvis spurte vi Tina om hvilke anbefalinger hun hadde til andre som skal pusse opp:

– Jeg tenker at mange ser på det å pusse opp badet som at det består av å få nye fliser og et nytt skap med vask, men det kan være så mye mer enn det om man tenker litt kreativt. Man kan endre hele romfølelsen ved å tenke litt nytt i forhold til planløsningen. Så lenge man ikke flytter wc trenger ikke dette å være veldig komplisert.

– Lomundal har vært helt fantastiske og vi er veldig fornøyd med det ferdige resultatet. Detaljene er veldig elegante og de har forstått hva vi ønsket å få til. Vi fikk spesielt anbefalt Amund som prosjektleder og hans team. Det er jeg glad for at vi lyttet til, sier Tina om samarbeidet med Lomundal.

Lignende prosjekter

Book gratis befaring

Book gratis befaring

Har du generelle spørsmål rundt ditt prosjekt?