Bli inspirert

Inspirasjon til kjøkkenøy

Ønsker du deg kjøkkenøy på det nye kjøkkenet ditt? Kjøkkenøyen er både et samlingspunkt i rommet, men byr også på mange spennende løsninger som skaper et unikt kjøkken. Vi har plukket ut noen ulike varianter som du kan bli inspirert av!

Inspirasjon til kjøkkenøy
Ingrid Jakhelln

10. November 2021

  • icon
  • icon
  • icon
  • icon

Er det noe som står høyest på de flestes ønskeliste når de skal pusse opp kjøkkenet så er det kjøkkenøy, og det er det god grunn til. Kjøkkenøyen har mange praktiske funksjoner som ekstra oppbevaringsplass, den skaper et samlingspunkt i rommet og kan bidra til å løfte uttrykket på kjøkkenet ditt. Vi har plukket ut noen kjøkkenøy ideer vi liker fra Pinterest for å gi deg inspirasjon til ditt nye kjøkken!

På vår Pinterest konto kan du finne både bilder av våre egne prosjekter samt egne inspirasjonstavler til både kjøkken, bad og mer. Følg oss her!

Kjøkkenøy med spiler

En kjøkkenøy med spiler av eik gir et unikt, men naturalistisk og behagelig uttrykk. Dette er en fin måte å kunne dra inn treverk på kjøkkenet, som vi vet har positiv effekt på menneskers psyke og kreativitet, hvor man også står fritt til å bruke andre materialer på resten av kjøkkeninnredningen. Et godt eksempel på dette er kjøkkenet til Camilla Pihl som vi i Lomundal totalrenoverte, som du ser på bildet til venstre. Her er det laget en kjøkkenøy av møbelsnekker med en spennende form med spiler av eik. Resten av kjøkkeninnredningen er i linoleum i en nøytral beige tone som lar øyen få skinne som et smykke i rommet.

Les vår artikkel: Derfor har spiler blitt så trendy

Kjøkkenøy i marmor eller annen naturstein

Ønsker du et luksuriøst uttrykk så er enten en benkeplate eller en hel kjøkkenøy i marmor eller en annen naturstein veien å gå. Det tunge materialet gjør et stort inntrykk på oss i det vi kommer inn i rommet og kan løfte et hvert kjøkken til neste nivå. I kombinasjon med treverk får du to flotte naturmaterialer inn på kjøkkenet som gir både ro og harmoni. Det mange muligheter innenfor bare marmor i farger og spill, men også innenfor andre typer naturstein også – her er det bare å leke seg og finne et unikt uttrykk for ditt kjøkken.

Les vår artikkel: Dette bør du tenke på før du velger flis eller naturstein.

Kjøkkenøy som gir ekstra oppbevaring

Den mest praktiske funksjonen med en kjøkkenøy er mulighetene for ekstra oppbevaring på kjøkkenet. Er du typen som ikke ønsker mye overskap er kjøkkenøyen en god hjelp til å kunne sette både glass, tallerkner, kokebøker eller en egen hylle til oppbevaring av vin. Mulighetene her er mange, og her kan man finne en løsning som passer akkurat ditt behov. På grunn av den økende etterspørselen etter kjøkkenøy kommer de ulike kjøkkenleverandørene med flere og flere varianter, men ønsker du deg noe spesifikt, er det ikke dumt å vurdere en møbelsnekker for akkurat denne delen av kjøkkenet.

Kjøkkenøy med spiseplass

En annen både praktisk og sosial funksjon med kjøkkenøyen er muligheten for å ha egen sitteplass på den siden av kjøkkenøyen som peker ut fra kjøkkenet. På denne måten får man et naturlig samlingspunkt i rommet som skaper sosial samvær på en enkel måte mens matlagingen skjer. I tillegg til det kan det være fint som spiseplass for frokost og lunsj dersom man har et større spisebord i et annet rom.

Det finnes mange spennende måter å løse det på, enten bare ved å legge benkeplaten lenger ut enn veggen på kjøkkenøyen, eller faktisk bygge en egen sitteplass på siden av øyen som vist på bildet til venstre.

Belysning over kjøkkenøy

Noe av det som er gøy med kjøkkenøyen er mulighetene det gir for å skape et senter i rommet med noen morsomme lamper. Skap stemning med noen flotte taklamper over kjøkkenøyen som også er med på å skape det smykket i rommet som kjøkkenøyen er. Her kan man gå for en stor i midten, eller både to og tre av samme lampe over kjøkkenøyen som du ser på bildene over.

Vurderer du å pusse opp?

Ta kontakt med oss og bestill gratis befaring i dag.

Book gratis befaring
?>

Lignende artikler