Oppussing av bad på Nesøya i moderne stil

Da familien skulle pusse opp badet i huset på Nesøya ønsket de først og fremst et funksjonelt, men også lekkert bad. Etter anbefaling fra interiørarkitekten fikk Lomundal oppdraget og utføre en totalrenovering av badet.

Interiørarkitekt: Kathrine Kristiansen
Foto: Veronika Moen

Nøkkelinfo

  • Sted: Nesøya, Asker
  • Periode: 2024
Baderom
Oppussing av bad på Nesøya i moderne stil - Bilde

Pusset opp et 16 år gammelt bad

Badet som familien skulle pusse opp hadde blitt 16 år gammelt siden det sist ble gjort en overflateoppussing. Rør og underliggende hadde ikke blitt skiftet ut siden husets byggeår. Varmekablene hadde røket og noen flis hadde begynt å løsne.

– Vi hadde etter hvert begynt å oppleve noen utfordringer badet slik det var, og diverse skader gjorde at vi trengte å totalrenovere badet.

Familien hadde tidligere brukt interiørarkitekt Kathrine Kristiansen til å hjelpe dem med flere deler av huset, og også nå var det hun som skulle designet badet. Kathrine hadde hatt god erfaring med Lomundal fra tidligere, og anbefalte dermed dette.

– Selv om vi vurderte mange tilbydere, var det utslagsgivende at Kathrine hadde erfaring med Lomundal som flinke med prosjektstyring, fremdrift, ryddighet og kommunikasjon.

Baderom pusset opp med dusj og innebygd badekar. Lys travertinflis på gulv og vegg samt kontrastvegg med mindre flis over badekar.
Oppussing av bad med lys travertin flis på vegg, armatur i børstet stål og baderomsinnredning i mørk treverk.

Et bad som ville fungere over tid, både praktisk og visuelt

Interiørarkitekt Kathrine forteller at kunden ville ha et nytt og frest bad etter en lang tid med skader på badet. Ønsket var først og fremst et funksjonelt bad man kunne være stolt av å kunne vise frem som gjestebad. Familien ville gjerne ha et lekkert bad med noen spennende detaljer uten av det ble for vågalt.

– De ønsket seg et bad som ville fungere over tid, både praktisk, men også visuelt.

Les artikkel: Disse oppgraderingene tar badet ditt til neste nivå 

Ønsket et bad som passet med resten av huset

Siden familien har samarbeidet med samme interiørarkitekt på flere deler av huset, vil de slik kunne få en flott helhet i sitt hjem. Farge og materialvalg ble basert på uttrykket som har blitt valgt på resten av huset, som også har fått en oppgradering de siste årene.

– Vi ønsket å skape et rent og ryddig bad der vi byttet plass på dusjsonen og vasken slik at rommet oppleves større og mer presentabelt, forteller Kathrine.

Dekorfliser rundt badekaret ble en miks av tre ulike overflater på flisene som gikk ton i ton med travertinflis på gulv og vegger. Noen vegger ble malt i fargen Tidløs fra Jotun for en roligere og mer eksklusiv følelse.

– Flisene går kant i kant med gipsveggene, speilskap er bygget inn i veggen og lyslist over dekorvegg er felt inn i taket. Dette er små detaljer som gjør en stor forskjell på helheten og det ferdige resultatet, påpeker Kathrine.

Familien forteller at de er svært fornøyd med resultatet. Samarbeidet mellom interiørarkitekt og prosjektleder hos Lomundal har fungert godt.

– Vi er veldig fornøyd med prosessen. Det ble gjort en god jobb, med flinke og hyggelige håndverkere og en tilgjengelig prosjektleder – så det kan anbefales!

Servant fra Svedberg, armaturer fra Tapwell, speilskap fra Dasani, travertinflis fra Flisekompaniet og dekorflis fra FlisLab.

Lignende prosjekter

Book gratis befaring

Book gratis befaring

Har du generelle spørsmål rundt ditt prosjekt?