Bli kjent med

Bli kjent med grunnleggeren av Lomundal

Vi har tatt en prat med Bjørnar om den spennende reisen han har hatt de siste årene, fra starten på kjøkkenbordet til en bedrift med 20 ansatte og to avdelinger.

Bli kjent med grunnleggeren av Lomundal
Ingrid Jakhelln

4. October 2020

  • icon
  • icon
  • icon
  • icon

Bjørnar er opprinnelig fra Heimdal, like utenfor Trondheim by. Da han var 10, flyttet han og familien til Kyrksæterøra i Heim kommune, og etter å ha fullført musikklinja på Orkdal Videregående Skole gikk ferden videre til Oslo som 18-åring. Her fulgte to år med høyere utdanning innen musikk, før han mistet gnisten. Han var klar for å gjøre noe helt annet.

Etter noen uker med jobbsøking, landet han en jobb i det som den gang het Telekiosken, og som 20-åring fikk han jobb som butikksjef på Telekiosken Storo. Der ble han i fire år, og var blant annet med på å åpne en av de to første Telenor-butikkene i Norge.

Noen år gikk, og så dukket et jobbtilbud fra Bonum opp, et selskap som den gang drev med akkurat det samme som Lomundal gjør i dag – oppussing av bad og bolig for privatkunder. Der hadde han to flotte år innen salg, og det var her han la grunnlaget sitt innen byggebransjen.

En drøm begynner å bli virkelighet

Bjørnar hadde alltid en drøm om å starte for seg selv, og hadde lenge tenkt på hva og hvordan. I flere av sine år i Oslo så han etter den riktige muligheten, og plutselig kom den.

Bonum hadde gjort det bra i mange år, og etter hvert ble det tydelig at de ønsket å dreie sitt fokus over fra oppussing for private, til utelukkende fokusere på eiendomsutvikling i egen regi. Dermed så jeg min mulighet til å ta en posisjon i markedet, og utvikle det videre.

 

Lomundal ble dermed bygd med et mål om å løfte standarden i bransjen. Bjørnar hadde hørt mange skrekkhistorier fra personer som hadde pusset opp badet hvor ting hadde gått dårlig, og her så han en mulighet. Fokuset måtte ligge på god kunnskap og trygghet hele veien.

Det har gått over all forventning, og det har vært en utrolig reise! Vi har blitt tatt godt imot av våre kunder fra første stund, og vi har gått fra å være et nyoppstartet selskap, til å bli et etablert og foretrukket valg innen oppussing i Oslo og «Akershus». Vi har på samme tid fått på plass en organisasjon med utrolig gode mennesker, som representerer en integritet og faglig tyngde jeg knapt kunne drømt om i oppstartsfasen.

 

Bjørnar Lomundal er grunnlegger av Lomundal Bygg. Her kjører han veteranbilen sin.

Enten er man i utvikling eller i avvikling

Utviklingen av Lomundal har vært utrolig så langt, men her er det ingen planer om å gi seg. Personlig mener Bjørnar at man enten er i utvikling eller i avvikling, og her står fokuset definitivt på utvikling. Det er på mange måter noe som har blitt vel integrert i Lomundal sin kultur, og selv etter alt det spennende som har skjedd i 2020, er det enda masse på lager for resten av året og 2021. Her er det bare å følge med!

Et uforskamma godt arbeidsmiljø

Vi snakker om hva som er det beste med å jobbe i Lomundal, og her er det flere på kontoret som er enige om at det må være gjengen som jobber her. Det mener Bjørnar også.

Det er et uforskamma godt arbeidsmiljø her, hvor alle bidrar og hjelper hverandre. Det er et privilegium å jobbe med en gjeng venner, hvor samtlige bidrar så sterkt til utviklingen, samtidig som vi har det gøy. Det er en tøff bransje med høyt tempo, og da gjelder det å omgi seg med fine folk.

 

Et solid selskap som vil kunne være her lenge

Vi spør Bjørnar hvorfor han mener at kundene skal bruke Lomundal som utførende aktør på sine prosjekter. Han påpeker at svaret naturligvis er noe partisk, men at han mener at man ikke finner noe bedre alternativ innen oppussing. Med fantastiske prosjektledere, hvor alle har fagbrev og våtromssertifikat, som igjen jobber med en stor gjeng sympatiske og faglige dyktige håndverkere.

I tillegg til dette forteller Bjørnar at det hele tiden har vært viktig med en solid økonomi, hvilket innebærer at bedriften vil kunne være der for kundene sine i årene fremover. Et baderom, eller oppussingsprosjekt for øvrig, kommer med lange garantier. Da er det fint om den aktøren du velger faktisk eksisterer og kan overholde sine forpliktelser den dagen noe mot formodning skulle skje.

Bjørnar Lomundal holder en bag og går ved siden av veteranbilen sin.

Alle mann på dekk

Lomundal har gjennomført mange ulike prosjekter, store og små. Noen prosjekter skiller seg selvfølgelig ekstra ut, og Bjørnar forteller om et av de som har vært ekstra morsomt å være involvert i det siste året.

På prosjektet til Camilla og Peter var jeg og mange andre i selskapet veldig involvert, og jeg tuller ikke om jeg sier at jeg en periode på tampen av prosjekteringen følte at jeg bodde i det huset i eget hode. Det var et stort tidspress for å komme i gang i tide, og vi koblet nesten alt av leverandører i vår regi, samt mobiliserte nesten alle i egen administrasjon, for å komme i mål. Og nå er vi der. Prosjektet ble helt fantastisk, og jeg gleder meg til vi får delt det med alle!

 

Videre forteller Bjørnar at det er prosjekter som byr på utfordringer som er morsomt å jobbe med. Utfordringer trigger noe i han. Utover dette er det alltid gøy å ha arkitekter involvert i prosjektene, da dukker det kanskje opp noe man ikke har vært borti før.

Bjørnar Lomundal går mot veteranbilen sin.

Tre høydepunkter fra de siste fem årene

I løpet av de fem første årene har Bjørnar opplevd mye i Lomundal, både oppturer og nedturer. Vi spør om det er tre høydepunkter han kan nevne som han har et spesielt forhold til.

Det første han nevner er den dagen Amund, Jørn og Nikolai kom inn på eiersiden av selskapet. Den dagen var viktig fordi han nå visste at de hadde en bra grunnstamme i selskapet, som var nødvendig for å realisere de planene de hadde.

Det andre høydepunktet forteller Bjørnar, må være da de bygde sitt eget kontor i Fornebuveien. Lomundal ble startet på kjøkkenbordet, så gleden var stor da det endelig var mulig å lage noe helt eget på Fornebu.

Det tredje og siste høydepunktet er det vi er midt inne i nå – etableringen av en avdeling i Trondheim!

To år med planlegging blir nå en ny avdeling

Helt siden start har Bjørnar drømt om å kunne åpne en avdeling i Trondheim. De siste to årene har gått i mye planlegging for å finne riktig avdelingsleder, og nå er avdelingen endelig på plass.

Trondheim trenger en aktør for å løfte standarden, tilsvarende det vi har gjort i Oslo. I tillegg til dette har det alltid vært drømmen. Helt siden oppstarten har jeg hatt denne drømmen, som for hvert år har blitt sterkere og sterkere. De siste to årene har vi jobbet aktivt for å finne riktig avdelingsleder og riktige håndverkere. Nå har vi vår avdelingsleder Markus på plass, og sammen med tre av våre mest kyndige og rutinerte håndverkere ligger alt til rette for å realisere visjonen. For en patriotisk trønder er dette svære greier!

 

Bjørnar og Markus fra Lomundal Bygg AS på plass i Trondheim

5 kjappe

?>

Lignende artikler