Aktuelt

Lomundal sørger for ansvarlig avfallshåndtering på alle prosjekter

Lurer du noen gang på hvor avfallet fra oppussingen din blir av og hvordan den blir håndtert? Hos Lomundal er vi svært opptatt av ansvarlig avfallshåndtering som fremmer resirkulering og gjenbruk på alle våre prosjekter.

Lomundal sørger for ansvarlig avfallshåndtering på alle prosjekter
Ingrid Jakhelln

8. August 2021

  • icon
  • icon
  • icon
  • icon

Det er ingen tvil om at nordmenn liker å pusse opp, og statistikken viser at rundt 36% av nordmenn pusser opp hvert år. Dette medfører en del avfall, noe som betyr et stort ansvar overfor planeten vår. For Lomundal er det viktig at våre kunder kan føle seg trygge på at vi sørger for at avfallet fra prosjektene blir sortert på en så god måte som mulig gjennom vårt samarbeid med iSEKK.

iSEKK er en løsning for henting av mindre mengder avfall, eller der behovet for å sortere avfall er essensielt. Det som gjør konseptet bra, er at sekkene er store og rommer mye avfall, samtidig som at de kan plasseres mye friere sammenlignet med tradisjonelle containere. Dette gjør det mulig for oss å plassere disse nærmere prosjektet, uavhengig om prosjektet er en enebolig eller leilighet, og det blir enklere både for de som jobber på prosjektet og de som skal hente sekkene med kranbil etter at prosjektet er ferdig.

Ved prosjektets slutt hentes sekkene med avfall og veies, før de leveres til Norsk Gjenvinnings avfallsanlegg. Deres motto er «det finnes ikke søppel mer», og har som mål å ha sirkulære kretsløp for så mange avfallstyper som mulig. Papp og papir, plast og gips resirkuleres. Vinduer blir til ny isolasjon, treverk blir omgjort til spon som går videre til produksjon av møbler, metall gjenvinnes og så videre. Listen over miljøgevinster ved sortering av avfall er lang.

Bilde fra avfallsanlegget til Norsk Gjenvinning. Her kjører en gravemaskin med trespon.
Bilde fra Norsk Gjenvinning 

Vi er opptatt av ansvaret vi har ovenfor planeten i bransjen vi jobber i, og ønsker å inspirere til å velge løsninger som fremmer resirkulering og gjenbruk!

Vurderer du å pusse opp?

Ta kontakt med oss og bestill gratis befaring i dag.

Book gratis befaring
?>

Lignende artikler