Hva lønner det seg å pusse opp først?

Det er ofte lurt å starte med badet og kjøkkenet når du skal pusse opp. Dette er fordi det både kan øke boligverdien betraktelig og fordi det er lurt å gjøre større arbeid i forkant av overflateoppussing. Da vil du minimere sjansen for å ødelegge noe av oppussingen du allerede har gjort.

Skal du pusse opp for å øke boligens verdi er badet og kjøkkenet også viktige rom som kjøpere legger mye vekt på. Det er lurt at disse pusses opp så tidløst som mulig for å tiltrekke seg så mange kjøpere som mulig. Samtidig gir nymalte vegger og velholdte gulv et friskt og velstelt inntrykk, noe som er viktig for førsteinntrykket ved visninger.

Basert på råd fra erfarne eiendomsmeglere, som Hans Houeland fra Dnb Eiendom, er det viktig å pusse opp elementer som appellerer til et bredt spekter av potensielle kjøpere, mens du holder egne preferanser i bakgrunnen. Det lønner seg å gjøre en grundig vurdering av hvem de potensielle kjøperne kan være, som familier eller førstegangskjøpere, og pusse opp i tråd med hva de kan være interessert i.

Hvis du vurderer en større oppussing, er det lurt å konsultere en megler for å forstå markedet og en totalentreprenør som Lomundal for å få et realistisk pristilbud.