Jeg vil pusse opp badet, hva kan jeg gjøre selv?

Å pusse opp badet selv, er ikke noe vi kan anbefale. Badet er et svært teknisk rom som krever fagkompetanse for å kunne pusse opp, hvert fall om det er snakk om en totalrenovering. Her kreves det både rørlegger, elektriker, gode håndverkere og helst en prosjektleder for å komme i mål på en forsvarlig måte. 

Her er noen oppgaver du potensielt kan utføre selv, og de som anbefales å overlates til fagfolk:

Oppgaver du kan gjøre selv:

Innredning: Du kan selv innrede badet, velge farger, fliser, baderomsmøbel, dusjkabinett og annet. Enkle installasjoner som å montere håndklestenger, toalettpapirholdere, speil, og lignende kan også gjøres selv.

Riving: Med forsiktighet og kunnskap kan du selv stå for riving av gamle fliser og baderomsinnredning. Dette krever imidlertid riktig verktøy og forståelse for å unngå skader på konstruksjon eller rør.

Maling av vegger: Hvis deler av badet ikke skal flislegges, kan du selv stå for malingen, forutsatt at riktig type maling for våtrom brukes.

Oppgaver som bør overlates til fagfolk:

Rørleggerarbeid: Alt arbeid knyttet til vann og avløp bør utføres av en lisensiert rørlegger. Dette er viktig for å sikre at arbeidet er i henhold til gjeldende regler og forskrifter.

Elektrisk arbeid: All elektrisk installasjon i våtrom må utføres av autoriserte elektrikere for å oppfylle sikkerhetskrav og forskrifter.

Flislegging og tetting: Korrekt utført flislegging og tetting er avgjørende for å unngå fukt- og vannskader. Dette arbeidet krever spesiell ekspertise, spesielt i våtsoner.

Prosjektledelse: Hvis det er snakk om totalrenovering av bad, anbefaler vi å ha en prosjektleder som koordinerer de forskjellige faggruppene og sikrer at arbeidet følger planen.

Viktig å huske:

Sørg for å forstå de lokale byggeforskriftene og søke eventuelle nødvendige tillatelser om badet er søknadspliktig.