Lomundal pusser opp huset til Camilla Pihl

Vi er stolte av å kunne presentere sluttresultatet av totalrenoveringen av huset til Camilla Pihl og Peter Peters som vi pusset opp i 2020. Huset ble gjort i samarbeid med Monn Interiørarkitekter, og resultatet ble en skandinavisk drøm med hint av japanske referanser. Her finner du alle bildene fra huset samt en oversikt over produkter fra de ulike rommene.

Nøkkelinfo

  • Sted: Frogner, Oslo
  • Periode: 2020
Totalrenovering
Lomundal pusser opp huset til Camilla Pihl - Bilde

To hektiske liv krever et profesjonelt firma som kunne styre prosjektet fra A-Å

Totalrenoveringen av huset i Nobels gate startet tidlig 2021, med målet om å bygge drømmehuset til Camilla og Peter som var på vei til å bli småbarnsforeldre. For de, som lever en nok så hektisk hverdag med alle sine prosjekter og en baby på vei, så var det viktig å finne en totalentreprenør som kunne ta seg av hele prosjekteringen og ha et godt samarbeid med interiørarkitekten. Lomundal fikk jobben som entreprenør, og resultatet ble et helhetlig hjem som signaliserer ro og skandinavisk identitet.

– Livet mitt er mildt sagt veldig hektisk, med flere omfattende prosjekter og firma, i tillegg til en liten baby. Derfor var det det helt avgjørende at vi fant en entreprenør, som kunne holde i absolutt alt, som styrte hele prosjektet fra A-Å, da vi skulle totalrenovere vårt nye hjem. Det var fantastisk og trygt å jobbe med Lomundal, forteller Camilla Pihl.

 

Bli med inn på hovedbadet til Camilla Pihl

Badet i tredje etasje skulle både være et funksjonelt og behagelig bad, med smart planløsning og gode oppbevaringsmuligheter. Med sine elementer av ton i ton farger og teksturer er dette det perfekte stedet å både starte og avslutte dagen.

Bad med store lyse fliser fra Bergersen Flis, møblement i lys eik og benkeplate i kompositt. Badet til Camilla Pihl er pusset opp av Lomundal.
Bilde av Camilla Pihl sitt bad med lyse store fliser og møblement med fronter i lys eik, utført av Lomundal.

Et praktisk familiebad med skandinavisk ro

Det første som møter deg når du kommer inn på badet til Camilla Pihl er en deilig følelse av ro. De store flisene som både er lagt på gulv, vegg og rundt det innebygde badekaret gir rommet en helhet og behagelig stemning. I sammenheng med resten av huset er det også brukt beige toner og lys eik som er med på å skape det naturlige skandinaviske uttrykket. Vi har snakket med Camilla Bentzen som sammen med Murad Khan hos Monn Interiørarkitekter har stått for å designe og lage planløsning for både dette badet og badet i første etasje, kjøkkenet og walk-in garderoben.

– Hovedbadet er et veldig behagelig bad å være i over tid med et tidløst design. I tillegg er det også svært praktisk som familiebad med en smart planløsning og gode oppbevaringsmuligheter, forteller Camilla Bentzen fra Monn Interiørarkitekter.

Gikk for tidløse og behagelige materialer

Det ble valgt materialer som skulle være tidløse og behagelige, med ton i ton av naturlige farger og materialer som hvitt, beige og eik. Det som gjør at badet får det lille ekstra er nok valget av de 3D-dimensjonerte flisene som er med å på skape et spennende uttrykk, men som også bidrar til å dele opp rommet i flere soner.

Når det gjelder planløsningen var det viktig for Camilla og Peter at det skulle være funksjonelt og mulig å være flere på badet samtidig, og dette har interiørarkitektene løst på en god måte ved å skape ulike de sonene. Camilla Bentzen fra Monn forklarer at ved å plassere badekar innerst i rommet, og som videre blir til en praktisk benk inne i den doble dusjen, så får du gode bevegelsesmuligheter inne på badet. Toalettet er plassert i hjørnet for seg selv med en vegg som gir privatliv.

Vaskmodulen er lang og rekker helt ned til gulvet, som gir masse oppbevaring. Speilet er spesiallaget og går langs hele veggen over vasken, og gir mer romfølelse. De mørke armaturene og de 3D-dimensjonerte flisene bryter opp rommet, samtidig som at det er med på å løfte badet et nivå opp, forteller Camilla Bentzen.

  • En drøm gikk i oppfyllelse da Lomundal forvandlet det ene gjesterommet vårt til mitt drømmebad. Det ble faktisk bedre enn jeg håpet!

    Camilla Pihl

Detaljbilde fra badet til Camilla Pihl med dobbel servant i kompositt, med innebygde armaturer montert på spesiallaget speil, utført av Lomundal.

Fliser på gulv og vegg er fra Bergersen Flis og heter Beren Light Grey Natural i størrelse 90 x 90 cm, og de 3D-dimensjonerte flisene er fra Mutina Rombini i Triangel large white og fås kjøpt hos Fagflis. Himling er malt i Klassisk Hvit fra Jotun. Speilet er spesiallaget av glassmester og levert av Lomundal, og vegglampene som er montert på speilet er fra FLOS.

Baderomsmøbelet med benkeplate og servant er plassbygd av møbelsnekkeren Yuugen, med fronter i lys eik. Benkeplaten og servant er av kompositt og heter Silestone Iconic White Matt. De innebygde armaturene til både servant, badekar og dusj er i børstet hard grafitt fra Grohe. Det innebygde badekaret er fra Duravit og designsluk i dusjrom fra Purus.

 

Et kjøkken med et smykke i sentrum

Når du kommer opp trappen til andre etasjen hos Camilla Pihl og Peter Peters er rommet som møter deg åpent og lyst. Det er en ro i hele etasje som kommer av de lyse elementene og det naturlige lyset som kommer inn vinduene fra begge sider. Til høyre står kjøkkenet – et skandinavisk smykke som du umiddelbart får lyst til å oppholde deg i. Dette kjøkkenet er skapt for kvalitetstid med familien og inviterer til de gode stundene.

Vi ønsket oss en kjøkkensone som sømløst bant sammen hele oppholdsrommet. Vi ville ha det skikkelig fint, uten at det gikk på bekostning av det praktiske. Resultatet ble elsk! Kjøkkenet ble et smykke i rommet,  forteller Camilla Pihl

Kjøkkenet til Camilla Pihl er spesialbygd av møbelsnekker med fronter i grå beige tone og kjøkkenøy med runde kanter og spiler. Utført av Lomundal.

– Her fikk vi lov til å skape drømmekjøkkenet. Et skandinavisk kjøkken hvor det lyse treverket skaper både balanse og ro. Den avrundende formen på øyen mykner uttrykket og skaper harmoni og flyt. Paletten og materialene appellerte veldig godt til kunden, og vi er svært fornøyde med resultatet, forteller Camilla Betnzen fra Monn Interiørarkitekter.

Møbelsnekkeren som har bygget kjøkkenet er Yuugen, og fordelen med å bruke møbelsnekker på et slik prosjekt er at du får muligheten til å tilpasse det slik man ønsker. Skapene bak er alle lik størrelse, som gir en god harmoni og lar kjøkkenøya foran få skinne. De tynne spilene og runde formene med noen få kontraster i lampe og vask, gir et vakkert harmonisk kjøkken, påpeker Camilla Bentzen.

Kjøkkenet er levert av møbelsnekker Yuugen, og frontene på kjøkkenet er i fargen Space og himling i Klassisk Hvit fra Jotun. Benkeplaten er av silestone og heter Desert Silver Suede fra Consentino, Kjøkkenvasken er fra Grohe i børstet sort grafitt og vaskarmaturet kommer fra Quooker. Lampen over kjøkkenøyen heter Mito Volo fra Ochio og barstolene er fra Slettvoll. Gulvet er levert av Kahlboom & Co.

Garderoben til Camilla Pihl med hyller og skuffer i eik, utført av Lomundal.

Se garderoben til Camilla Pihl

Å bygge en god garderobe handler om å kunne balansere det praktiske og funksjonelle mot det estetiske, og denne løsningen er et prakt-eksempel på dette. Camilla Bentzen forteller om hvordan de jobbet seg frem til denne løsningen som Lomundal videre sto for å få bygget av Yuugen.

– Vi ønsket å gjøre garderoben både praktisk og lys. Treverket i innredningen er et sterkt element i rommet, men også nøytralt nok til at klær og vesker får oppmerksomheten. Det er integrerte LED-lister som lyser opp klær og elementer i garderoben, og speilet på veggen gjør at garderoben føles større og ikke minst er praktisk når du prøver klær. Det naturlige lyset som kommer inn i rommet fra taket bringer det hele sammen. Naturlig lys mot treverk er noe vi mennesker finner ro ved, forteller Camilla.

Et lite spa bad for når man vil trekke seg tilbake

Badet i første etasje er bygget som en egen liten spa-avdeling for når man ønsker å trekke seg tilbake. Rommet er nok det som skiller seg mest ut fra resten av huset, med sine noe mørkere detaljer og armaturer i messing. Dette, sammen med steam-dusjen og den gulvstående vasken, er med på å skape et stilfullt og eksklusivt uttrykk, akkurat slik man gjør på spa. Her kan skuldrene senkes.

– Vi ønsket oss et bad med spa-følelsen. Beroligende farger, lekre detaljer, egen steam-badstue, og perfekt belysning. Det fikk vi, forteller Camilla Pihl.

Måtte maksimere utnyttelsen av rommet

Rommet er ikke det største, så her har det vært viktig å maksimere utnyttelsen, og skape smarte løsninger. Dette har vi sammen med Monn fått løst på en god måte med spesialtilpassede dører, nisjer og sittebenk i dusjen.

– Dette badet er ment som en liten spa-avdeling, og her har vi gått for å lage et rom som gir inntrykk av eksklusivitet med et hint av japansk kunstverk, inspirert av naturen. Det har vært viktig å lage en god løsning for oppbevaring og holde det så godt skjult som mulig, slik at man ikke blir forstyrret av synet på toalettsaker blant annet. Bak toalettet gikk vi for en elegant dimensjonal flis som vi har lyst opp med LED-lys i en nisje i veggen fra gulv til tak, som lyser opp den fine taktile flisen. Dette er elementer som skiller seg ut og passer godt til et bad hvor målet har vært at man skal få en god spa-opplevelse og finne roen i en travel hverdag, forteller Camilla Bentzen fra Monn.

Himling er malt i Klassisk hvit fra Jotun. De store grå flisene er 90 x 90 cm i Beren Dark Grey fra Bergersen Flis, mens den dimensjonale flisen bak toalettet heter Mutina Phenomenon Rain B Grigio fra Fagflis. Den frittstående vasken er fra produsenten Ilbagno Alessi i serien One, og speilskapet over er fra Villeroy & Boch og er av typen My View. Armaturer i dusj og vask, knagger, håndkleholder og såpedispenser er fra Grohe og finish på disse heter Brushed Cool Sunrise. Designsluk i dusj er av typen Insert Tile fra Purus, og dusjdøren er spesialtilpasset av glassmester.

Book gratis befaring

Book gratis befaring

Har du generelle spørsmål rundt ditt prosjekt?

    Ved å huke av her godtar du at vi bruker din data i markedsføringstiltak. Vi vil ikke dele din data med tredjeparter uten samtykke. For mer informasjon, les vår personvernserklæring.