Aktuelt

Derfor har spilevegg blitt så trendy

Spiler har mange bruksområder og kan gi et levende og eksklusivt uttrykk. Vi er overbevist om at denne trenden har kommet for å bli.

Derfor har spilevegg blitt så trendy
Ingrid Jakhelln

13. October 2020

  • icon
  • icon
  • icon
  • icon
  • Baderom med hvitt badekar, armaturer i krom, spilevegg og takvindu, utført av Lomundal.

  • Baderom med dobbelt vask og spilevegg, utført av Lomundal.

En av de største interiørtrendene om dagen er spiler, og da kanskje spesielt spilevegger. Spiler har mange bruksområder, både inne og ute. Inne kan man for eksempel bruke spiler som romdeler eller kontrastvegg, i himling eller i trappeoppgang, også på badet.

Treverk har de siste årene blitt mer og mer populært, og dette er noe vi tror kommer til å fortsette. I en tidligere artikkel spurte vi Ann-Margreth fra Arkiteket by Bergersen om hvilke trender vi kom til å se fremover, og hun forteller at naturmaterialer som sten og tre er noe som har kommet for å bli de neste årene. Mye av dette kommer nok av et økt fokus på miljø og bærekraftige materialer.

Detaljbilde av spilevegg fra Flisekompaniet i lakkert eik med bilde hengende på, utført av Lomundal.

Det er selvfølgelig ingen grenser for mulighetene, men de vanligste materialene for spiler er eik, bjørk eller furu. Størrelsene varierer gjerne mellom 12 og 25 mm i høyde og mellom 30 og 70 mm i bredde. Avstanden mellom spilene bruker stort sett å være mellom 10 og 60 mm.

Vi tok en prat med Simen, en av våre dyktige prosjektledere, om hvorfor spiler har blitt så populært, og hva man bør tenke på dersom man vurderer spiler på badet. Han mener at det kommer av at det gir et eksklusivt og levende uttrykk mot det mer tradisjonelle “kalde” malte eller flislagte flatene.

Hvilke bruksområder har man?

Spiler kan brukes til så mangt. På badet kan de anvendes som en kontrastvegg, som fronter på skuffer og skap og i himling. Det er mange muligheter, og bruker du en møbelsnekker har de garantert mange gode ideer.

 

Hva bør man tenke på når man skal bruke spiler på badet?

Det viktigste er at spilene du velger er behandlet på en måte som tåler påkjenningen fra miljøet i baderommet. Om de i tillegg blir plassert innenfor våtsonen er dette ekstra viktig. Derfor ville jeg 10/10 ganger anbefalt å få dette levert fra en møbelsnekker som skreddersyr utformingen fra ditt baderom, samt behandler spilene med godkjente produkter egnet for våtrom.

 

Detaljbilde fra dusj med sort armatur og dusjhode, utført av Lomundal.

Hvilke tanker har du rundt levetid å kvalitet? Og hva med spileplater fremfor skreddersydde varianter?

Trespiler er levende, og krever behandling deretter. All overflatebehandling har en viss levetid og vedlikehold i henhold til anbefalinger fra leverandør er derfor viktig. Det samme gjelder for spiler i  annet materiale enn tre. Spileplater kan være et godt alternativ så lenge spilene og platene de er festet på tåler påkjenningene fra et våtrom – så det ville jeg vært veldig nøye med å sjekke ut på forhånd.

 

?>

Lignende artikler