Bli inspirert

Kamilla Eides beste tips for å velge baderomsinnredning!

Kamilla Eide fulgte drømmen og startet nettbutikken Eitra Bad i 2019. Vi tok en prat med henne for å få hennes beste tips for innredning av små bad.

Kamilla Eides beste tips for å velge baderomsinnredning!
Ingrid Jakhelln

5. March 2021

  • icon
  • icon
  • icon
  • icon

Eitra ble etablert i 2019 av daglig leder Kamilla Eide som altid har hatt en lidenskap for interiør. De siste årene har hun fått øynene opp for bad, og valgte å følge gründer-drømmen og starte noe for seg selv. Kvalitet, bærekraft og godt design, i kombinasjon med funksjon, er avgjørende for hvilke produkter Eitra tilbyr, forteller Eide. Dette gjenspeiles i nøye utvalgte, både anerkjente og uoppdagede, merkevarer.

Hvordan velge baderomsinnredning

Vi spør Kamilla hvordan hun vil anbefale å gå frem når du skal velge baderomsinnredning. Først og fremst påpeker hun at for å sikre et møbel som varer, både i stil og kvalitet, er det vesentlig med god planlegging. Hun anbefaler å investere i gode møbler, enten du bare skal bytte ut et servantskap, eller totalrenovere badet.

Hun forteller at hun har inntrykk av at mange leter etter inspirasjon eller går direkte til forhandlere som første steg i valg av innredning. Her vil hun heller anbefale å starte med kartlegging av egne behov. Funksjonalitet er svært viktig for å få et bad du kan være fornøyd med over tid.

Vær bevisst hvilke funksjoner som fungerer i dag, hva du savner, hvor mange som bor i husholdningen, og lignende. Når dette er avklart, vil jeg brukt tid på å finne inspirasjon. Har du gjort deg opp en mening, blir også kravspesifikasjonene tydeligere – og det er enklere å komme frem til nettopp det du er på jakt etter. På denne måten unngår du også å bli lurt av den seneste trenden, eller tilbud på produkter du i utgangspunktet ikke ville falt for, forteller Kamilla.

 

I tillegg til dette påpeker Kamilla at det lønner seg å ha god tid, slik at du har tid til å sette opp ulike løsninger og kjenne på hva som er ideelt for deg. Dette gjelder både materialvalg og planløsning. Ta gjerne også nøyaktige mål og be om råd fra mennesker som jobber med dette til daglig. Både butikker og entreprenører kan bidra til at ønsker for det nye badet blir optimalisert på beste vis, og komme med løsninger du ikke hadde tenkt på selv.

Skal du pusse opp badet? Da burde du lese denne artikkelen først! 

Kamillas beste tips for å innrede et lite bad

Dersom du har et lite bad du skal velge interiør til, kan det være lurt å ha runde flater i bakhodet. Myke former gir inntrykk av mer luft og øker romfølelsen. Dette er et enkelt grep som ikke krever flere ting, men du må være bevisst de valgene du tar.

Små bad skal romme mange funksjoner, men på mindre plass. Se derfor etter produkter som kan oppfylle flere funksjoner, eksempelvis speilskap, knagger med flere oppheng, eller spesialbygde løsninger tilpasset ditt bad. Det finnes også flere smale servantskap som fortsatt rommer en god del. Lyse, rene overflater skaper et åpent uttrykk som gjør at rommet virker større. Overflater med høyglans og speil skaper refleksjon og gir ekstra dybde til et rom, forteller Kamilla.

 

Videre forteller hun at et annet tips er å plassere store gjenstander opp fra gulvet. Monterer du møbler på veggen vil du oppleve at badet føles romsligere. Et gulv som allerede er fritt for visuelt støy, vil også innby til å holde det rent og unngå å slenge ting fra seg. Til sist ville hun også prioritert sortering av tingene du har. Ha for eksempel hyller i dusjen fremfor å sette sjampo på gulvet. Ha også faste plasser i små oppbevaringsbokser eller på små fat.

Kamilla bruker Lomundal som entreprenør til oppussing av sitt eget bad

Akkurat nå holder Kamilla selv på å pusse opp badet sitt, og har valgt å bruke Lomundal som totalentreprenør på prosjektet. Vi spør henne hvilken stil hun selv har valgt å gå for.

Vi bor i et relativt lite hjem, så for oss er det viktig med en gjennomgående stil for å skape helhet i leiligheten. Jeg er opptatt av interiør og trender, men har ikke hatt dette som fokus når vi avgjør materialer og tilvalg. Jeg tror et godt tips er å følge magefølelsen. Kvalitetsmøbler og interiørobjekter jeg har spart til, eller ønsket meg lenge, er både en investering og har stor affeksjonsverdi. Da er det uvesentlig om produktet fortsatt er like anerkjent i dagens trendbilde, forteller Kamilla.

 

Videre forteller hun at det har vært viktig for dem med funksjonalitet og optimalisering av kvadratmeterne, og at dette var det mest vesentlige i planleggingsfasen da de bruker mye tid på badet og er opptatt av hverdagsluksus og gode stunder. På grunn av dette har de valgt å legge pengene i kvalitetsmaterialer som gjennomfargede terrazzofliser med marmorstener, innebygde armaturer fra Dornbracht og noe spesialbygd innredning. Sammen med Lomundal har de klart å bygge et badekar av fliser som også blir brukt ellers på badet, noe som de virkelig gleder seg til å ta i bruk.

Kamilla ser for seg en blanding av nordisk og japansk stil, med mye ton-i-ton. Med våtromsmaling på store deler av veggene, vil det være mulig for dem å fornye badet enkelt, uten å måtte gjøre noen store inngrep.

Det viktigste for oss har vært å samle våre yndlingsobjekter samt interesser, og føre dette sammen til et helhetlig, godt innbydende hjem, avslutter Kamilla.

 

Bilder fra Kamilla Eide og Eitra Bad

Vurderer du å pusse opp?

Ta kontakt med oss og bestill gratis befaring i dag.

Book gratis befaring
?>

Lignende artikler