Totalrenovert bad på Ryen i retro stil

Helga og familien bor på Ryen i et hus fra 1974, og da de skulle totalrenovere badet ønsket de seg et bad som sto i stil til resten av huset. Resultatet ble et retro bad som gir et lite vink til 70-tallet med gjennomførte detaljer!

Nøkkelinfo

  • Sted: Ryen, Oslo
  • Periode: 2022
Baderom
Totalrenovert bad på Ryen i retro stil - Bilde
Retro bad med lys terrazzo flis på gulv og hvite kvadratiske fliser på vegg. Armaturer i krom og hvit baderomsinnredning fra Montana.

Kom over Lomundal på Instagram

Da Helga skulle starte jakten på en entreprenør til å totalrenovere badet i huset til familien hennes fra 1970-tallet, starten hun reserachen sin på sosiale medier. På Instagram kom hun over Lomundal, hvor hun falt for tidligere utførte prosjekter og hvordan merkevaren var formidlet.

– Jeg fant Lomundal via Instagram og valgte firmaet fordi formidlingen og utførte prosjekter appellerte til meg. Jeg så også at de gjorde en del plassbygde og spesialtilpassede løsninger, og tenkte at dette passet for meg som er opptatt av detaljene.

Detaljbilde av retro baderom med hvite fliser på vegg og røde detaljer. Utført av Lomundal.

Et vink til 70-tallet

Valget falt altså på Lomundal og Helga ble tildelt Trym som sin prosjektleder. Badet skulle totalrenoveres og bygges opp på nytt. Utstyr har samme plassering som tidligere, men vindu er skiftet og redusert i størrelse, soilrør er skiftet ut og det er lagt opp ventilasjon som ble knyttet til balansert ventilasjonsanlegg. Veggene rundt badet er isolert mot tilstøtende rom og det er lagt opp nye rør.

Med et hus fra 1974, ønsket Helga et bad som passet til huset. Valg av fliser, dør og delvis også fargevalg var et lite vink til 70-tallet med sin retro stil. Dette skulle likevel bli godt balansert med et moderne uttrykk, noe de fikk til med glans. På gulvet valgte de å gå for terrazzofliser i 60 x 60 cm som de er svært fornøyde med. Fargene ellers på badet tas fint opp i de ulike fargene i terrazzo flisen med toner av sort, grått, brunt, oransje og rødt. På veggene valgte Helga hvite kvadratiske fliser i 10 x 10 cm som er med på å skape den retro følelsen i rommet. Flisene er kjøpt hos Eitra Bad.

Baderomsinnredningene er fra Montana sin baderomskolleksjon og bidrar til å balansere rommet og skape modernitet over det. Alle armaturer er i krom, hvor av armaturet til servanten er fra Dornbracht og dusjarmaturet fra Tapwell. Ellers er detaljer som dorullholder, børste og oppbevaringen til dusjen valgt i hvitt, mens det vegghengte møbelet fra Montana, knagger og ramme rundt speil matcher hverandre i en energirik rød tone.

Døren inn til badet er i eik finér og er fra Knudsen dørfabrikk. Paret valgte en dør uten gerikter, men med synlig karm. Her stilte det store krav til utførelsen, særlig på innsiden hvor flisene er gjæret i dørsmyget.

“Vi er veldig fornøyd med håndverkernes utførelse her, og synes resultatet ble veldig bra.”

Kunne reise på ferie mens badet ble pusset opp

Helga forteller at hun syns prosessen med å pusse opp badet gikk svært fint. Paret var bortreist på sommerferie i starten av prosjektet, og opplevde ingen problemer underveis.

– Trym ledet prosjektet på en veldig god måte, og var flink til å informere oss om utfordringer underveis, samt planlagt og utført arbeid. Vi er også veldig fornøyd med håndverkerne, de har gjort en super jobb på utførelsen. Særlig på alle gjærede hjørner og tilpasninger mot møbler ble veldig bra! Lomundal har gjort en veldig god jobb med dette badet, både på utførelsessiden og på prosjektledersiden. Jeg vil derfor gjerne anbefale Lomundal videre.

Lignende prosjekter

Book gratis befaring

Book gratis befaring

Har du generelle spørsmål rundt ditt prosjekt?

    Ved å huke av her godtar du at vi bruker din data i markedsføringstiltak. Vi vil ikke dele din data med tredjeparter uten samtykke. For mer informasjon, les vår personvernserklæring.