Par pusser opp fargerikt bad og kjøkken på Vika

Elle og mannen hennes flyttet tilbake til Oslo fra New York inn i en leilighet som minnet de om livet i en loftsleilighet på Manhattan. Men etter seks år skulle det svart-lakkerte måtte vike til fordel for Elles kjærlighet til farger, og Lomundal fikk hjelpe de å skape både kjøkkenet og badet de drømte om.

Nøkkelinfo

  • Sted: Vika
  • Periode: 2021
Baderom Kjøkken
Par pusser opp fargerikt bad og kjøkken på Vika - Bilde

Ønsket å ta med seg et stykke av New York tilbake til Oslo

Da Elle og mannen hennes skulle komme tilbake til Oslo etter 8 år i New York, falt valget på en flott leilighet på Vika i Oslo. Da de først så leiligheten, falt de pladask for det store, åpne og svart-lakkerte kjøkkenet, da det minnet dem om stilen på en loftsleilighet på Manhattan. Forelskelsen var likevel kortvarig. Materialene var ikke av høy kvalitet, plassutnyttelsen dårlig og oppbevaringsmulighetene ikke-eksisterende, noe som kan bli et kritisk irritasjonsmoment for de fleste. Noe måtte gjøres, og ved hjelp av Lomundal med Nikolai som prosjektleder gikk de fra sort til et personlig hjem som viser deres kjærlighet til farger og lekenhet.

– Siden kjøkkenet vårt var såpas stort, bestemte vi oss for å lage et litt mindre, men mer gjennomtenkt kjøkken. I tillegg ønsket vi da å sette opp en vegg, og på den andre siden av veggen, lage et hotellinspirert hovedbad, forteller Elle.

Detaljbilde av art deco lampe i taket i messing. Kjøkkenet er totalrenovert av Lomundal.

En prosjektleder er som Paracet – smertelindrende

Elle liker å bruke tid på sosiale medier for å finne inspirasjon, og hun forteller at hennes beste oppdagelser oftest skjer på Instagram. Det skulle ikke mye scrolling til før hun fant veien inn til feeden til Lomundal. Her forklarer hun at vektleggingen av prosjektledelse var det hun likte best av tilbudet til Lomundal.

– Oppussing er et lite helvete, som alle som har vært gjennom det vet, og en dedikert prosjektleder er som Paracet – smertelindrende.

Kjøkken med grå kjøkkeninnredning, geometriske fliser på gulv, chevronfliser i rosa på vegg og vask og armatur i messing. Utført av Lomundal.

En hyllest til farger, glamour og lekenhet

Når det kommer til stil, både klær og interiør, heier Elle på det fargerike, lekne og glamorøse, og mannen hennes er med på laget. De ønsket seg et kjøkken og bad med internasjonalt preg og art deco referanser. Det har de virkelig fått. Fargepaletten på kjøkkenet er som revet ut av en episode av Poirot, med en blanding av geometriske fliser på gulv fra Fired Earth, blanke chevron-fliser i en mørk rosa tone med en matchene tone på vegg i fargen Tyrion Rose, begge også fra Fired Earth. Sammen med den mørke kjøkkeninnredningen, art deco lampen fra Jonathan Adler i taket og passende vask og armatur fra Tapwell i blank messing, får man virkelig kontinentalfølelsen i dette rommet.

Uoppfylte tenåringsdrømmer

Badet er en hyllest til Elles uoppfylte tenåringsdrømmer og gir masse energi. Her har de valgt å føre videre de samme flisene på gulv som på kjøkkenet i kombinasjon med de lyse blå flisene Madagascan Seaspray fra Fired Earth og Bubblegum-flisene fra Flisekompaniet. For å få plass til en dusj har denne fått en geometrisk form som passer rommet med takdusj og armaturer også i blank messing. Baderomsmøbelet er bygget av møbelsnekker Adnan Iriskic fra Iris Interiør med en benkeplate i rosa marmor. Vegglampen som er montert på speilet har Elle funnet hos Eske Interiør på Bislet. Her har det ikke blitt spart på noe!

 

Syns du det er vanskelig å velge farger til hjemmet ditt? Les mer om det her!

Detaljbilde fra fargerikt bad med blå geometriske fliser på vegg, sorte og hvite geometriske fliser på gulv og baderomsmøbel med rosa benkeplate og detaljer i messing.
Art deco vegglampe på speil i rosa og messing. Utført av Lomundal.

En omfattende prosess

Å bygge både nytt bad og kjøkken er en omfattende prosess, og selv om håpet var at prosjektet skulle klare å stå ferdig før sommeren, ble dette dessverre ikke mulig på grunn av forsinkelser på diverse leveranser. Prosessen ble derfor litt lenger enn først anslått.

– Det tok litt lenger tid enn planlagt, men det må man jo nesten alltid belage seg på når man går løs på et oppussingsprosjekt. Vi er i dag kjempefornøyd og vil absolutt anbefale Lomundal videre!

Book gratis befaring

Book gratis befaring

Har du generelle spørsmål rundt ditt prosjekt?