Bli inspirert

Interiørinspirasjon og oppussingstrender for 2021

Tenker du å pusse opp i år? Vi har snakket med noen eksperter på oppussing og interiør om hva de spår for det kommende året.

Interiørinspirasjon og oppussingstrender for 2021
Ingrid Jakhelln

12. January 2021

  • icon
  • icon
  • icon
  • icon

Det er ingen tvil om at 2020 har vært et annerledes år, og dette har påvirket oss i våre liv og som forbrukere. Tider med mange endringer får konsekvenser for våre prioriteringer og behov, som igjen er med på å sette trendene for tiden vi har foran oss. Vi har tatt en prat med tre eksperter innenfor ulike områder, om hva de tror om inspirasjon og trender for det kommende året – Camilla Bentzen fra Ramsøskar Interiørarkitekter, Daniele Bonvicini fra Bella og Kamilla Eide fra Eitra Bad.

Les vårt oppdaterte innlegg om oppussingstrender for 2022!

Dette tror interiørarkitektene om trendene for 2021

Camilla Bentzen er kreativ leder hos Ramsøskar Interiørarkitekter, som jobber med alt fra kontor, restaurant, hotell, boligutvikling, kjøpesenter til privatmarkedet. For Ramsøskar er det viktig å kunne bruke kompetansen på tvers av alle forretningsområdene de jobber med for å få det beste ut av hvert prosjekt.

Planløsninger blir viktigere og viktigere

På grunn av pandemien er alle mer hjemme, og dette setter økt fokus på både et ønske om god plass til hjemmekontor, men også planløsning generelt. Camilla forteller at de tror at hjemmekontoret vil fortsette å være viktig også etter pandemien, da det nå har blitt mer normalisert å jobbe hjemmefra, og dette er noe de ser både hos privatkunder og på større boligutviklingsprosjekter.

Det å ha ulike soner i hjemmet tror jeg kommer til å være av økende interesse. Vi er mer hjemme og mer oppå hverandre, så det blir enda viktigere å ha soner som egner seg for forskjellige aktiviteter – lese, TV, jobbe, slappe av, leke osv. Det gjør det nok enklere å være hjemme.

 

Når det kommer til åpne løsninger mellom stue og kjøkken er dette individuelt etter hva slags behov man har. Hvor mange som bor i en bolig og størrelsen på boligen spiller gjerne en rolle for om man ønsker å gå for en åpen løsning eller ikke. Har man større plass og mulighet til å ha eget kjøkken eller en halv-åpen løsning, ville Camilla anbefalt det.

En ansatt fra Lomundal og en ansatt fra Ramsøskar Interiørarkitekter ser på tegninger sammen.

Bærekraft og naturlige toner, eller økt fargebruk

Bærekraft og varige materialer har stått i fokus en stund, og dette vil fortsette i året som kommer. Camilla påpeker at kortreist natur har blitt viktigere, og at de kan se et større fokus på planter og følelsen av å ta med seg naturen inn i hjemmet. Dette viser seg både i form av faktiske planter, men også i motiver på tapet og tekstil.

Vi ser at folk er mer opptatt av bærekraft, miljø og kvalitet. De vil ikke bytte eller sløse mye, og dette er veldig positivt. Dette syns på valg av materialer, og er kanskje grunnen til at terrazzo er mer på vei inn nå, og det blir spennende å se hvordan boligkundene tar imot denne trenden i året som kommer.

 

På den andre siden av trendbildet ser vi også at mange har fått øynene opp for å bruke farger, og dette er noe som det trolig vil bli enda mer av i tiden som kommer. Camilla forteller at de ser mange gå bort fra det helhvite, og gjerne begynner å kombinere spreke farger sammen med jordtonene som har vært populære en stund. En klar grønnfarge vil for eksempel gjøre seg veldig godt i kombinasjon med jordtoner, og vil gjøre det lille ekstra i et rom.

Sosiale medier har aldri vært viktigere som inspirasjonskilde

På grunn av pandemien reiser vi mye mindre, og på grunn av dette er sosiale medier virkelig blitt en av de viktigste inspirasjonskildene vi har i dag. I et annet intervju forteller Trond Ramsøskar hvordan sosiale medier påvirker interiørtrendene mer enn noen gang.

Et godt eksempel på dette er bruk av mønster. Vi ser økende bruk av mønster, og dette handler mye om at mønster gjør seg så godt på Instagram. Sosiale medier påvirker veldig, og vi kommer ikke til å bruke mindre tid på det dersom det blir utvidet karantene hjemme.

 

Pusse opp badet? Dette er trendene på fliser

Daniele Bonovicini er italiensk og har jobbet hos Bella siden 2006. Bella er et norsk-italiensk flise- og interiørkonsept som vektlegger design og kvalitet, og tilbyr kvalitetsfliser og baderomsinnredninger som både er tidløse og rammer tidsånden.

Økt interesse for farger og større formater

Vi spør Daniele om hva han spår for valg av fliser i året som kommer. Til dette forteller han at de hos Bella ser økende etterspørsel av mer fargerike fliser og varmere toner. Videre påpeker han at grå kommer til å bestå da det er et tidløst valg, men at de nå ser større interesse for en varmere gråtone.

Det er også gøy å se at noen kunder begynner å ta sprekere valg med farger også, noe som er med på å skape liv og særpreg på badet.

 

Når det kommer til størrelse på flis er 60 x 60 cm fliser blitt standard, og det blir mer vanlig å velge større formater som 80 x 80 cm og 120 x 120 cm også, forteller Daniele.

Lurer du på hvordan du skal velge fliser? Det kan du lese mer om her.

Humanistisk design på den ene siden og motstridende på den andre

Kamilla Eide er grunnleggeren av nettbutikken Eitra, som er en nettbutikk som spesialiserer seg på godt design, spennende løsninger og inspirasjon til ditt baderom. Kvalitet, bærekraft og godt design i kombinasjon med funksjon, er avgjørende for hvilke produkter Eitra tilbyr, forteller Kamilla.

Vi snakker om hvordan året som har vært har påvirket trendene, og Kamilla har gjort seg noen spennende bemerkninger.

Vi står ovenfor en tid med stort fokus på humanistisk design, men også mostridende design. Jeg har inntrykk av at det derfor er to stiler som vil være synlig i det kommende året. Bærekraft og naturlige materialer på den ene siden, og uventede elementer, sterke farger og kontraster på den andre. En ærlighet og naturtro verden i kontrast med en fargerik fantasiverden som er på flukt fra virkeligheten tror jeg vil prege 2021.

Hvilken finish på armaturet skal man velge?

Innenfor armatur er det mye spennende som skjer. Sort matt har lenge vært i trendbildet, men vi ser foreløpig ingen tendens til at dette kommer til å avta med det første, påpeker Kamilla. Videre forteller hun at krom selvsagt også er en klassiker, men at flere får øynene opp for spennende finisher som hvit matt eller bronse.

Vi samarbeider med Dornbracht som har fantastiske løsninger til både komplette spa og velvære i eget hjem. Jeg vil påstå at design, funksjon og utførelse er vel så viktig som selve finishen på armaturet, for å kunne få en ekstraordinær opplevelse som vil heve standarden i hverdagen.

Fokus på bærekraft på badet også

Bærekraft er som tidligere nevnt i artikkelen noe vi ser mye i interiørbildet, og dette gjelder også for produkt- og materialvalg på badet. I kombinasjon med at vi er mye hjemme og at pandemien påvirker små norske bedrifter, både tror og håper Kamilla at flere i større grad kommer til å velge kvalitet fremfor kvantitet, men også kortreiste produkter og materialer.

Våre kunder er i økende grad opptatt av hvor varene er produsert og hvilke materialer som er brukt. Vi ønsker å være så transparente som mulig, og bidra til at forbrukerne kan ta valg basert på god informasjon.

 

Podcast om oppussing

Sjekk ut Lomundals podcast for å få en innføring i oppussing!

Hør podcasten på Spotify
?>

Lignende artikler