Bli inspirert Tips og råd

Hvorfor velge designsluk?

Å velge et designsluk kan være valget som setter prikken over i’en på ditt nyoppussede bad. Les fem gode grunner for å velge designsluk når du pusser opp.

Hvorfor velge designsluk?
Ingrid Jakhelln

19. August 2020

  • icon
  • icon
  • icon
  • icon

Hva er designsluk?

Når man skal pusse opp badet finnes det i dag et hav av muligheter når det gjelder både fliser, servanter, armaturer og andre detaljer.

Når det gjelder dusjsonen er det nå mange flere muligheter enn tidligere, noe som gjør det mulig å skape en enda bedre dusjopplevelse og et penere uttrykk. Designsluk, eller rennesluk som noen kaller det, er et sluk som i motsetning til tradisjonell sluk kan legges helt inntil veggen i dusjsonen.

Velger du å gå for et designsluk kan du være sikker på at du får et diskret og estetisk pent uttrykk i dusjrommet, og du har også flere muligheter for minimalistisk utseende.

5 gode grunner til å velge designsluk

  • Designsluk hever helhetsutrykket på badet
  • Du slipper å stå på sluket når du dusjer
  • Fallet i dusjsonen trenger bare å bygges i én retning
  • Designsluket gjør det mulig å bruke storformatfliser i dusjrommet
  • Det finnes et stort utvalg av design og størrelser på sluket

Lomundal tipser: Vær tidlig ute med planleggingen av interiør og utstyr. Spør prosjektlederen din om råd  om hvilke løsninger som passer best for badet ditt.

 

Et bedre helhetsuttrykk

Vi har tatt en prat med Daniella hos Purus om blant annet hva forskjellen er på et designsluk og et vanlig sluk, samt trendene rundt designsluk.

Hun forteller at hovedforskjellen på et vanlig sluk og designsluk er at tradisjonelle sluk må være plassert 30 cm fra veggen, mens designsluket kan plasseres helt inntil veggen, noe som skaper et bedre helhetsuttrykk og en bedre dusjopplevelse. Med Purus Line er valgene mange – du kan velge mellom seks ulike mønster i ulike lengder, og ni ulike utløp.

Fargede rister har blitt svært populært, og vi leverer nå rister i fargene matt hvitt, rose gull, matt sort, onyx og gull. Dette gir muligheten til at sluket står i stil med kraner, dusjarmatur, trykknapper og resten av interiøret.

Muligheter for en hver smak

Da vi spurte om hvilke muligheter som finnes i dag svarer Daniella at det finnes sluk for enhver smak og behov. Både til hjørnet, inntil vegg og tradisjonelle sluk. Det finnes rister i forskjellige farger, mønster og du kan til og med få rister med en personlig tekst på. Et annet populært alternativ er Tile Insert hvor du integrerer gulvflisen i rammen, noe som virkelig løfter uttrykket på badet.

Viktigheten av å planlegge tidlig

Amund Nordal er utdannet rørlegger og jobber som daglig leder hos Lomundal Bygg. Han forteller om viktigheten av å planlegge tidlig, velge riktig aktør, og bruke egen prosjektleder dersom du ønsker designsluk.

Montering av designsluk krever ekstra god planlegging og gjennomføring av både rørlegger, membranlegger og murer. Det er derfor viktig å ha en dedikert prosjektleder som følger opp denne prosessen.

 

Vurderer du å pusse opp?

Ta kontakt med oss og bestill gratis befaring i dag.

Book gratis befaring
?>

Lignende artikler