Aktuelt

Befaring på 1-2-3

Hva innebærer det egentlig å få noen på befaring, hvor lang tid tar det og hva bør man forberede? Vi har snakket med vår befaringsekspert Jørn som forklarer hele prosessen.

Befaring på 1-2-3
Ingrid Jakhelln

14. April 2020

  • icon
  • icon
  • icon
  • icon

Har du bestemt deg for å gå fra drøm til virkelighet med oppussingsplanene dine er neste steg i prosessen å finne utførende firma. Etter et raskt søk på for eksempel «oppussing av bad» dukker forhåpentligvis Lomundal opp som en aktuell aktør for ditt prosjekt. Neste steg blir så å bestille en befaring. Men hva innebærer det egentlig å få noen på befaring, hvor lang tid tar det og hva bør man forberede? Vi har snakket med vår befaringsekspert Jørn som nå skal forklare hele prosessen.

1. Bestill befaring:

Har du navigert deg inn på vår hjemmeside har vi flere kontaktskjema du kan fylle ut for å bestille en befaring. Vi tilbyr gratis befaring både ved oppmøte og ved digital befaring. Man kan også bestille befaring ved å benytte våre sosiale medier, eller ved å ringe direkte til 22718800 eller via e-post til post@lomundal.no

Når befaringen er bestilt er vi raske på å ta kontakt for å avtale et tidspunkt for å gjennomføre befaringen. Når det gjelder forberedelser er det lurt å gjøre seg opp noen tanker om hvordan man ønsker at sluttresultatet skal bli. Se gjerne på inspirasjon i forkant og forsøk å tegne opp noen skisser som du kan diskutere med entreprenøren. Vi kommer også til å måtte se i sikringsskapet, så det er lurt å ha lagt frem nøkkel.

I tillegg kan det være lurt å ha gjort seg opp en mening rundt ønsket oppstartsdato slik at det er lettere å planlegge kapasitet hos entreprenøren. Ved å stille forberedt får du mye mer ut av befaringen, og det blir lettere å sende et presist tilbud.

2. Gjennomføring av befaring:

Når vi spør Jørn hvordan befaringen gjennomføres svarer han følgende: «Jeg møter opp til avtalt tid. Videre tar kunden meg gjennom prosjektet og forklarer hva som skal pusses opp eller totalrenoveres, og forklarer hvordan de ser for seg å ha det.

Noen ganger er kunden usikker på hvordan de vil ha det eller om det de har tenkt er gjennomførbart, da kommer jeg med mine innspill og veileder der jeg kan og viser de andre tidligere prosjekter som kan være til inspirasjon. Da jeg har vært på over tusen prosjekter vil jeg raskt kunne estimere ca tid for gjennomføring av kundens prosjekt. Videre forklarer jeg kunden prosessen på oppussingen, og forklarer alt fra rivningsarbeider, avfallshåndtering, og alt fra rør og el til flis, fug og sluttdokumentasjon. Jeg forklarer også at kunden vil få en egen våtromsertifisert prosjektleder som vil holde i hele prosjektet, og som også vil tegne opp badet i vårt egne tegneprogram».

Videre forklarer han at befaringen på et standard bad tar ca 15-20 minttter, mens på et større prosjekt som hus eller leilighet tar ca 45-60 minutter.

3. Tilbud:

Etter at befaringen er gjennomført estimerer Jørn at tilbudet er klart etter ca 2 arbeidsdager. Noen ganger har han det klart før dersom det haster for kunden. Dersom tilbudet aksepteres, sendes så en kontrakt for arbeidene som signeres digitalt av begge parter. Videre vil kunden bli kontaktet av sin tildelte prosjektleder som vil gjennomføre et oppstartsmøte i god tid før oppstartsdato.

Før man bestiller befaring på oppussing eller totalrenovering anbefaler Jørn at man gjør litt research på firmaet man vurderer å gjennomføre en befaring med. Se om firmaet har en egen hjemmeside og se gjerne på regnskapet til firmaet. Har de en facebook-side eller MittAnbud er det ofte mange kundereferanser å finne der, og om de har en Instagram ligger det ofte mange bilder fra tidligere prosjekter.

Vurderer du å pusse opp?

Ta kontakt med oss og bestill gratis befaring i dag.

Book gratis befaring
?>

Lignende artikler