Kamilla Eide bak Eitra Bad fikk drømmebadet sitt

Etter fire år i leiligheten sin på Torshov, var Kamilla og mannen hennes klar for å gjøre en optimalisering av både planløsning på leiligheten, samt totalrenovering av bad og kjøkken. Ved hjelp av Lomundal fikk de badet de drømte om, med en blanding av nordisk og japansk stil.

Nøkkelinfo

  • Sted: Torshov, Oslo
  • Periode: 2021
Baderom
Kamilla Eide bak Eitra Bad fikk drømmebadet sitt - Bilde
Kamilla Eide bad Eitra Bad sitter på kanten av badekaret sitt. Badet er totalrenovert av Lomundal.

Endret planløsningen på leiligheten fullstendig

Kamilla er gründeren bak Eitra Bad, og bor på Torshov med mannen sin i en nydelig gammel bygård. I leiligheten var det originalt et lite bad som ble pusset opp i regi av borettslaget flere år før de flyttet inn. Etter å ha bodd i leiligheten i fire år, hadde paret bestemt seg for å endre hele planløsningen fullstendig.

– Alt ble revet, og vi utvidet badet til nesten dobbel størrelse. Dette gjorde at vi både fikk vindu og et selvdesignet badekar. Grunnarbeidet måtte gjøres nøye for at sluttresultatet skulle bli det vi drømte om.

Lomundal var et selvsagt valg av mange grunner

Parets første møte med Lomundal var gjennom venner som hadde vært fornøyde med sitt oppussingsprosjekt. Senere har dialogen vært gjennom et samarbeid med hennes nettbutikk Eitra, som selger baderomsinteriør. Etter å ha invitert noen andre aktører på befaring, både for å sammenligne priser, mulige løsninger og oppstart, falt valget likevel på Lomundal. Hun forteller at Lomundal innfridde de punktene som var viktige for de, i tillegg til en god kjemi.

Vi var bortreist under hele prosessen, så det var viktig for oss å føle oss forstått. Både med tanke på behov og visjon for badet. Det var også betryggende med en åpen og god dialog, med en prosjektleder Nikolai som vi var på bølgelengde med. Som tidligere nevnt var badekaret viktig for oss! Det å ha en løsningsorientert entreprenør som finner den beste måten å utføre mine tegninger på, var helt avgjørende.

Bad med dusjrom med fliser i terrazzo, sorte armaturer og vindu ut i bakgård. Totalrenovert av Lomundal.

Planlegger du å pusse opp badet?

Vurderer du å pusse opp badet? Selv med egen prosjektleder kan dette være en krevende prosess. Les artikkelen vår om oppussing av bad for å lære mer før du starter prosessen!

Les artikkelen her

Så for seg en blanding av nordisk og japansk stil, med materialer i fokus

Kamilla og mannen hennes har planer om å bli boende i leiligheten sin i mange år, og det var derfor viktig med god funksjonalitet og optimalisering av kvadratmeterne i planleggingsfasen. Begge bruker mye tid på badet og er opptatt av hverdagsluksus og gode stunder. Derfor valgte de å legge pengene i kvalitetsmaterialer som gjennomfargede terrazzofliser av marmorsten, innebygde armaturer fra Dornbracht og et spesialbygget badekar.

Paret så for seg en blanding av nordisk og japansk stil, som de opplever at de har fått til. Potensialet har blitt unyttet til det fulle. Med våtromsmaling på store deler av veggene, vil det være enkelt å fornye badet uten å måtte gjøre store inngrep. Når det gjelder møbler og innredning, ønsker paret å ikke ha for mange ting, og det holdt derfor fint med et servantskap på 80 cm. For å bygge oppunder den naturalistiske stilen, gikk de for et servantskap i eik, med heltre eikespiler. Et relativt lite skap ga de bedre plass til det de var mest opptatt av – en god dusj- og badesone med plass til begge.

– Det viktigste for oss har vært å samle våre yndlingsobjekter samt interesser, og føre dette sammen til et helhetlig, godt og innbydende hjem for oss.

Reiste bort, og kom hjem til nyoppusset bad

Paret valgte å reise til fjells i tre måneder, mens leiligheten ble renovert. De hadde pratet med flere, spesielt de som har pusset opp selv, som syntes det hørtes skummelt ut. Likevel opplevde paret en veldig behagelig og trygg prosess fra start til slutt. Med jevnlig oppfølging på både telefon, FaceTime og e-post, følte de seg i trygge hender. Til tross for at Kamilla jobber med interiør til daglig, innrømmer hun at det å pusse opp var en slitsom prosess. Hun vil derfor anbefale alle å be om hjelp, både av fagpersonell og gjennom en prosjektleder som holder i alle tråder og følger opp det du selv har glemt, eller ikke tenkte på.

Kamilla kan si at hun varmt kan anbefale Lomundal videre til andre. Da hun startet Eitra Bad i 2019, hadde hun et ønske om å samarbeide med mange entreprenører. I dag er det kun Lomundal hun har et samarbeid med.

– Dette er rett og slett fordi jeg vil kunne gå god for de jeg anbefaler videre. Dette er en viktig bransje, og jeg håper flere entreprenører tar etter Lomundal med tanke på profesjonalitet, engasjement, inspirasjon, kunnskap og imøtekommelse.

Ha god tid til å planlegge, og husk på leveringstiden

Vi spør Kamilla avslutningsvis om det er noe annet hun ønsker å legge til eller tipse om til andre som skal pusse opp. Da sier hun at det viktigste er å planlegge i god nok tid for å unngå forhastede beslutninger, så lenge det er mulig. Eitra har mange kunder som dessverre ikke er kjent med lang leveringstid på bestillingsvarer før de tar kontakt. Det er synd dersom drømmene dine må justeres fordi leveringstiden på det du ønsker deg er for lang. Eller at du må bestemme deg på sekundet fordi entreprenøren står klar på stedet.

God tid gjør at du også kan lande og kjenne på løsningen før den settes i live. Det skal kjennes riktig i mange, mange år fremover!

Les Kamillas beste tips til å designe eget bad her.

Spill av video om oppussing av bad og bolig

Book gratis befaring

Book gratis befaring

Har du generelle spørsmål rundt ditt prosjekt?