Familie på Hosle pusser opp to bad og soverom

Sara og familien hennes bor i en arkitekttegnet funkisbolig fra 70-tallet på Hosle i Bærum. Etter 20 år følte de at behovene deres hadde endret seg og at de var klare for en oppgradering av flere rom. Ved hjelp av Lomundal fikk de to nye bad og oppgraderinger på soverommet.

Nøkkelinfo

  • Sted: Hosle
  • Periode: 2021
Baderom
Familie på Hosle pusser opp to bad og soverom - Bilde

Ønsket at de nye badene skulle passe til boligen fra 70-tallet

Da familien flyttet inn i det flotte huset på Hosle for 20 år siden pusset de opp tidløst og i stil med resten av boligen som består av mye glass, treverk og murstein. Men etter mange år med både tre barn og hund, behovsendringer på badene, i tillegg til gulvvarme som hadde sluttet å virke, så de at tiden var inne for å gjøre en skikkelig oppgradering. Sara fant Lomundal på Instagram, og endte opp med å få hjelp til totalrenoveringen av de to badene, samt noe ekstraarbeid på blant annet hovedsoverommet, med Simen som deres prosjektleder.

– Jeg kom over Lomundal på sosiale medier, og likte seriøsiteten dere uttrykte. Bildene av noen av badene dere viste, appellerte til meg. I tillegg kjente jeg på behovet for hjelp av en prosjektleder og et seriøst team.

Baderom med grå fliser i storformat, vegghengt møblement i eik med frittstående vask og stort dusjrom til høyre. Utført av Lomundal.

Laget sin egen hotell suite

Sara forteller at hun alltid har hatt en interesse for arkitektur og interiør, og at hun selv sto for alle valg og løsninger for oppussingen selv. Det var viktig for henne at oppussingen sto i stil med huset, som er ganske stramt og maskulint. Dette ble tatt med videre på badene på en lun og god måte, som gir inntrykk av tidløshet og kvalitet.

Badet i første etasje ligger innenfor foreldre-soverommet, og sammen med soverommet har dette nå blitt deres «private sone». Her ble badekar fjernet, da det stort sett var barna som brukte det, i tillegg til at de tidligere måtte stå i badekaret for å dusje. I stedet har de nå fått en funksjonell dusj, med en flott hyllenisje som går langs hele veggen med LED-lys. Baderomsmøblene er spesiallaget av møbelsnekker Yuugen med armaturer fra QTOO og lampe fra Normann Copenhagen.

  • Vi har valgt å kombinere store 120 x 60 fliser fra Right Price Tiles i våtsonen med malte overflater i fargen Kalk. Badet er nå blitt tidløst, funksjonelt og lettstelt. Valg av fliser som er matte og litt «spettet» skjuler både smuss og støv. Soverommet utenfor badet ble tapetsert, fikk nytt slett tak og én-stavs eikeparkett med varmefolie under. Sammen med badet er dette blitt vår egen «hotell suite».

    Sara

Nytt hovedbad for barn og ungdommer

Badet i underetasjen var i utgangspunktet et veldig lite bad med et lite dusjhjørne, utenfor en badstue. Denne ble fjernet, slik at det da kunne lages en våtsone med badekar og takdusj med glassvegg der badstuen hadde stått før. Der det tidligere hadde stått en dusj ble det nå satt opp baderomsmøblement fra Haven H2 med dobbelt vask og toalett med dråpeformede lamper fra Foscarini. Dette er nå blitt hovedbadet for barn og ungdommer.

Sara forteller at de ønsket seg en tidløs og enkel stil med kvalitetsmaterialer. Badene skulle stå i stil med hverandre, uten å være helt like. For å bryte opp litt, valgte de en chevron flis på veggen bak badekaret fra Modena, og gikk for kvalitetsløsninger som innebygde armaturer i matt stål. Et innebygd skap over toalettet skjuler vaskemidler, toalettpapir, som gjør det enkelt for barna å fylle på papir eller vaske kjapt over vasken eller badekaret.

Detaljbilde fra bad av dusjrom og badekar med store grå fliser på gulv og vegg, med egne chevron fliser bak badekaret. Utført av Lomundal.
Bad med grå fliser, badekar med chevron fliser bak og baderomsinnredning i eik fra Haven. Bad totalrenovert av Lomundal.

En noe kronglete tid å pusse opp på

Sara forteller at de var veldig fornøyd med oppussingsprosessen, som tok 8 uker og ble ferdig til avtalt tid. Begge badene ble tatt samtidig, og siden Sara og familien var hjemme med hjemmekontor, karantene og lignende, måtte de klare seg med en enkel løsning underveis og hytteturer i helgene. En noe kronglete tid å pusse opp på var til tider utfordrende, men ble løst på en så god måte som mulig.

– Vi hadde veldig tett dialog med prosjektleder Simen gjennom hele prosessen. Han hadde full kontroll, var lydhør og problemløsende. Vi er veldig fornøyd med gjennomføring og sluttresultat, og vi vil anbefale Lomundal videre.

Bestem deg for mest mulig før du får et pristilbud

Avslutningsvis vil Sara tipse andre som skal pusse opp om å planlegge i god tid og bestemme seg for mest mulig før man får et pristilbud. Når man ender opp med å gjøre endringer underveis blir det ekstra kostnader på tilleggsendringer som ikke kommer med i det opprinnelige tilbudet.

– Å pusse opp bad er krevende med koordinering av alle fag, det er dyrt og skal holde i mange år. Her må man bruke fagfolk, og en prosjektleder som holder kontroll på alt. Når det gjelder de andre overflatetiltakene i boligen, er dette ting man lettere kan ordne selv.

Spill av video om oppussing av bad og bolig

Book gratis befaring

Book gratis befaring

Har du generelle spørsmål rundt ditt prosjekt?